A kvantum-összefonódás miért nem használható fénynél gyorsabb kommunikációra?
#20: Bocsánat: féregjárat
Ez Einstein relativitáseéméletéből adódik, de emiatt mégse mondanám hogy a relativitáselmélet téves. :)
#23: Még én is várom a példát a #18-ban leírtra magyarul link nélkül itt..
A féregjáratra paradoxon: építesz egy féregjáratot ami visszavisz éedesanyád gyerekkorába és (véletlenül) megölöd őt. De így hogy fog megszülni téged hogy létrehozd a féregjáratot és..?
Te lehet hogy csak a Sliders, meg Csillagkapu-ból hallottál erről, de én Stephen Hawking: Időutazás c filmjéből értesültem róla, illetve prof. Jim Al-Khalili nek is szerepel valamelyik filmjében. Remélem már hallottál róluk, persze lehet nem tartod őket elég pompetensnek e témában.. :) Természetesen eggyikük sem állítja hogy létezik, csak azt hogy létezhet a relativitáselmélet szerint.
De akkor kissé tegyünk kitérőt a matematika felé:
- Be lehet bizonyítani hogy létezik olyan szám ami... (A feltétel)
- Be lehet bizonyítani hogy nem létezik olyan szám ami... (B feltétel)
- Nem lehet bizonyítani hogy létezik olyan szám ami... (C feltétel)
- Nem lehet bizonyítani hogy nem létezik olyan szám ami... (D feltétel)
Visszakanyarodva a kérdező kérdésére: ő a 'B' feltételről érdeklődik hogy létezik-e, ti pedig állandóan a 'C' vagy 'D' feltételről beszéltek.. De a 'B' feltételt nem tudjátok bizonyítani, azaz elbeszéltek egymás mellett.. :(
#29: Kezdem tėnyleg azt hinni rólad, hogy te egy troll vagy :(
Én erről szeretnék beszélni:
A kvantum-összefonódás miért nem használható fénynél gyorsabb kommunikációra?
Szóval NE OFFolj.. NEM az időutazás a téma!
Az időutazás csak egy példa volt a specrel-re, de túltoltad.
A fenti kérdésre eddig az hangzott el hogy
- jelenlegi eszközökkel tudásunkal nem megvalósítható a kommunikáció. (ezzel egyet is értek)
- a jövőben nem lesz megvalósítható: na erre nem láttam bizonyítékot. Hasonlóan mint a matematikában (ha még nem találtunk ilyen számot az még nem bizonyitja azt hogy nemis létezik (mint például Fermat sejtés))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!