Szerintetek mi lenne ha összetett élet maradványaira bukkannának a Marson?
Tegyük fel egy hátramaradt fejlett technológiával találnák szembe magukat a kutatók, vagy mesterséges építmények maradványaira, vagy fejlett élőlények fosszíliáira (nem mikroszkópikus baktériumokra gondolok), vajon nyilvánosságra hoznák feketén fehéren úgy ahogy van? Én picit szkeptikus vagyok hogy hogyan kezelné ezt több millió/milliárd ember, elsősorban a vallási identitásuk miatt. Vagy talán "bölcsebb volna" hallgatni erről?
Elsősorban a ti véleményetekre volnék kíváncsi! Nemrégen néztem egy műsort a "rejtélyes" Marsról, túlzottan átitatva az összeesküvés elméletekkel, de az végül is nem elképzelhetetlen, hogy a múltban hasonló magnetoszférája és légköre volt mint a Földének, és akár fejlett élőlényeknek is adhatott otthont.
Valószínű jó ideig hallgatnának róla. De úgy gondolom hogy az emberiségnek tudnia kellene az igazságról.
Itt a Földön és akár a Marson is többször is kipusztulhatott az élet valami kozmikus katasztrófa miatt, például meteor vagy üstökös miatt. Nagy baj az hogy emiatt nem tudunk semmit a múltunkról, meg a tudás is elveszett. A tudás hatalom. Joga van az emberiségnek mindent tudni. Nincs helye például olyan titkolózásoknak ami a feltételezett náci csészealjakkal kapcsolatos. Hanem ha tényleg készültek ilyenek, akkor az emberiségnek joga legyen használni a világűr meghódításában. Ha például Amerika felfedezése is el lett volna titkolva, akkor lehet hogy még ma is középkor lenne. Úgyhogy nagyon ellene vagyok a titkolózásoknak meg a félrevezetéseknek.
"Itt a Földön és akár a Marson is többször is kipusztulhatott az élet valami kozmikus katasztrófa miatt, például meteor vagy üstökös miatt. Nagy baj az hogy emiatt nem tudunk semmit a múltunkról, meg a tudás is elveszett."
EMBER!
Pl. a dinókat is egy ilyen meteor söpörte el.
Ezek után szerinted semmit nem tudunk a dinókról?
Na, nyugodt lehetsz: ha LETT VOLNA ilyen emberi kultúra, azt ismernénk.
Százszor jobban, mint a dinókat.
"Nincs helye például olyan titkolózásoknak ami a feltételezett náci csészealjakkal kapcsolatos. Hanem ha tényleg készültek ilyenek, akkor az emberiségnek joga legyen használni a világűr meghódításában."
Ja, ja.
Tudod, EZ SEM titok.
Tényleg voltak ilyen kísérletek, és Amerikában is.
Az ilyen gépek gyakorlatilag nem képesek repülni. Egyetlen előnyük van: rendkívül fordulékonyak.
Sajnos minden irányban, és különösen lefelé.
Én már egy egyszerű élettel is elégedett lennék :-)
Aztán 50 év múlva megmagyaráznák, hogy az első Marsra szálláskor miben voltunk trehányak, és mi emberek vittük oda...
"mi emberek vittük oda..."
Nem.
Ha mi visszük, az 5 perc alatt mutatható ki (ha majd rátalálunk).
Míg ha ott volt, az is teljesen egyértelmű lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!