Nektek mi az első emléketek? A Tudomány álláspontja tényleg az, hogy 4 éves korunk előttről nem lehetnek emlékeink?
Több helyen is olvastam ilyesmit...
Én viszont 98-as születésű vagyok, s emlékszem dolgokra az első óvodámból, ahova csak néhány hónapig jártam.
Pl. a tengerimalacokra... Pedig a szüleim nem is tudják, hogy ott tartottak kettőt is, legalábbis ma nem emlékeznek. Szóval nem tőlük hallottam csak... Illetve elég részletes emlék.
De több dologra is emlékszem onnan.
Valamint emlékszem arra is amikor a 911-et mondták rádióban, pedig az 2001-ben történt.
Hofi Géza halálára is emlékszem, igaz akkor már valóban közel jártam a 4-hez.
A legelső emlékem pedig nagyon homályos és nehéz belőni, hogy mikor is történhetett, de valószínüleg még 3 sem voltam.
Nektek mikoriak az első emlékeitek?
Ugye vallójában nem ez a tudományos álláspont?
20
DE hát már 90-ben is volt nem vezetékes telefon, sokan használták státuszszimbólumként is. Csak hogy mások lássák, hogy nekik VAN.
22
Ez nagyon érdekes. Lehetne erről megtudni a részleteket?
Hogy pl. azért előjegyzést felvettek-e.
Hogy az előjegyzéskor befezettettek-e valamennyi pénzt előlegbe.
Hogy az orvosok sem kaptak telefont?
Hogy a pesti telefonkönyvben akkor nem volt közületi telefonszám sem, mondjuk boltoknak, tanácsnak, rendelőnek, rendőrségnek?
Mi volt az ikerszámokkal, mert sok volt akkoriban az ikerszám, olyan is, hogy az emberek -persze vezetők- a munkahelyi számukat ikresítették a lakásukra munkaidő utánra, amikor már nem a munkahelyükön, hanem otthon voltak.
Vagy bármi mást, ami érdekesnek tűnik.
És az is érdekes lenne, hogy még a mobilok előtt voltk valami szerződéses kézi telefonok, amiket ahogy láttam, a vállalkozók-butikosok-magánozók használtak. Olyan azért volt? Vagy az se?
Köszi.
1. Előjegyzés:0
2. Pénzt se vettek fel
3. Orvosok: kórházi főorvosok, a többi várt egy ideig
4. Közületi számok voltak, de utcai fülkéből nagyon nehéz volt hívni, mert ezek többnyire süketek voltak
5. Ikerszámok: csak akkor lehetett használni, ha a másik nem beszélt, de aki állandóan beszélt, azzal nem tehetett semmit. A többség idegenek számát kapta.
Anyám azt mesélte, hogy apja vitte be a kórházba, ahol vakbéllel megoperálták. DE teljes egy napot kellett várni addig, míg az anya bement a munkahelyére, megkerestette a vállalat telefonközpontosával a számot (vak volt, Braille írásos telefonkönyve volt), aztán felhívatta a kórházat! Mindez Budapesten, 1962-ben történt! Ilyen volt a Belvároson kívül a főváros, a külső kerületek pedig hiába tartoztak 1950-től a fővároshoz, külön jegyek és a régi határ elválasztotta.
27.
Köszönöm.
Ez akkor 62 körül volt, ugye.
Szerintem, a vak központos nyugodtan kérhette volna látó ember segítségét.
Telefonkönyv minden osztályon volt, legalábbis a 60-as évek végén vidéken. Akinél vidéken ikerszám volt, ott hallani lehetett az iker beszélgetését, és szólt, ha sürgős hívása lett volna. Hogy tegye már le, szüksége van a vonalra. Le is tették. láttam nem egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!