Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy mikrót üresen bekapcsol...

Ha egy mikrót üresen bekapcsolunk, és menni hagyjuk a végtelenségig, fog-e történni valami?

Figyelt kérdés
Aki belekötne abba, hogy a végtelenségig: Mielőtt lejár, feltekerjük újra.

2019. febr. 14. 21:05
 1/5 LeonScottKennedy ***** válasza:
86%
Ja, rosszul leszel ha megjön a villanyszámla.
2019. febr. 14. 21:16
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Az első áramszünetig semmi.
2019. febr. 14. 21:47
 3/5 2*Sü ***** válasza:
100%

Ha üresen indítod el, akkor a magnetron túlterhelődhet, ami a mikrohullámú sütő meghibásodásához, leállásához vezethet. Mikrója válogatja, hogy ez ellen van-e valami védelem, vagy meddig bírja.

Ha a mikrohullámú sütőbe teszel valamit, amin az elektromágneses sugárzás munkát tud végezni, akkor meg addig melegszik a tartalma, amíg be nem áll egy termikus egyensúly, az egyre melegebb tartalom egyre több hősugárzást fog generálni, amíg be nem áll az egyensúly, a mikró pont annyival növeli a hőmérsékletet, mint amilyen ütemben hőt sugároz. De valószínű ez akkora hőmérséklet, aminél elkezdhet leolvadni, vagy leégni a vezetékről a szigetelés.

2019. febr. 14. 22:25
 4/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

Általános esetben olyan szintig gerjed, hogy az előző használatokból visszamaradt szennyeződések közt elkezd íveket húzni.

Nem tudom, újabb mikróknál is így van-e, a régebbieknél legalábbis a magnetrontól bevezető nyílást az EM hullámoknak átlátszó csillámlap fedi. Az ívek némelyike kifejezetten ide húz, kiégeti, majd ha még mindig nincs cserélve, behúz az elektronikáig. Akkor meg kiderül, hogy a mikró is füsttel működik, ha kijön a füst, többet nem működik.

2019. febr. 15. 07:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy fog ,elolvad a nagyfesz biztosíték aztán 6000Ft ért vehetsz másikat és szerelheted a mikrót ha nem akarod cipelni a szervízbe de ott a bácsi nagyon szívesen megjavítja 10 000 ért.

Hiába van benne védelem az nem biztos hogy lekapcsol időben.

Én pohár vizet hagytam benne 10 percig , a víz elpárolgott a biztosíték kiégett , tűz forró volt az egész kaszni azt hittem elolvad.

És még hálát adok a égnek hogy nem a magnetron ment tönkre.

2019. febr. 15. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!