A fizika törvénye szerint létezhet bármi hasonló dolog az univerzumban, mint a dilitiumkristály?
Azért ez úgy általában éppen az igazi sci-fikre nem mindig igaz.
Gyakran szépen előre látják a jövőt.
Éppen Star Trek: átlátszó alumínium. Még én is röhögtem rajta, amikor a filmben láttam.
Erre:
Gyilkos robotok: 1984-es sci-fi.
Azóta a távirányított vagy öntevékeny robotok, a tenyérnyi kamerás drón és a célkövető lövedék sem sci-fi már.
Igazán a sci-fi filmek akkor jönnek "zavarba", amikor annak, amit meg akarnak oldani, nincs aktuális alapja, amire lehetne építkezni.
Ilyenkor találnak ki ilyen misztikus dolgokat, mint ez a dilítium, a Star Wars midikloriánjai stb.
De azért ne nézzünk le mindent alapból, csak mert sci-fi.
Szia!
Hasonló nincs, mert az a kristály az antianyag forrásuk a térhajtóműhöz. Ez elhangzik Pl. a Star Trek Enterprise-ban is.. :-) Kicsit sem vagyok Fan mi? :-)
A valóságban hasonló nemigen van, de elméletben lehetséges. Antianyagot létre lehet hozni, azaz Anti proton, Anti neutron, Anti elektron létezik. Ezekből felépülhet általunk ismert kristályrácshoz hasonló szerkezet. A gond ezzel az, hogy ismereteink szerint nincs az Univerzumnak olyan szeglete ahol sokáig létezhetne. Előállítani meg sokkal több energiába telik mint ami kijön belőle. Tárolás is macera. Két-három gramm már egy atombomba erejével ér fel ha anyaggal érintkezik.
Elvileg igen, de gyakorlatban.....
Ja igen! Az őrül tudósok adtak már hasonló nevet egy anyagnak, de nem találom a linket. Di Lithium valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!