Az ősrobbanás kiinduló pontjának számító atomi méret mitől lett atomi, azaz mi nyomta ennyire össze?
Az csak úgy "vót" ? Ez eléggé necces...
Nekem annyira sántít ez az ősrobbanás elmélet.....
Elvileg lassulnia kellene a világegyetem tágulásának, erre meg az van, hogy gyorsul.
Persze gyorsan megalkották a sötét anyag elméletét, hogy valamivel magyarázni lehessen a dolgokat.
De mi van akkor , ha a mai fizikai ismereteink nem teljesek, ergo rosszul magyarázzuk a keletkezést.
"a fizika nem működött másképp, az egészen biztos, csak rosszak/hiányosak a fizikai ismereteink."
Na igen.
Akkor mondjuk úgy, hogy ott olyan fizikai törvények voltak érvényesek, amelyeket itt nem ismersz (pl. mert túl kicsi és túl forró volt a világ, hatalmas gravitációval).
"Az ősrobbanást kizárólag azért utasítom el, mert a józan paraszti eszem nem fogadja be, ugyanúgy, ahogy a teremtés elméletet sem."
Valaki itt leírta, hogy a józan paraszt max. a newtoni mechanikát érti meg a saját elképzelései alapján.
Már a kvantummechanika SEM érthető meg így.
A józan eszed CSAKIS a közeli környező világ megértésére alkalmas. A túl kicsi, túl nagy, túl gyors stb. helyeket már NEM tudod a józan eszeddel megérteni!
Elsőre ezt kellene felfognod, és utána pedig tájékozódni.
De csak egy példát mondok: szerinted a víz mindig folyadék normál körülmények között? Tehát 10-90 fok, légköri nyomás, stb?
"Az ősrobbanás kiinduló pontjának számító atomi méret mitől lett atomi, azaz mi nyomta ennyire össze?"
Kérdezed. Kapsz egy csomó ilyen, olyan választ. A zöme lényegre törő. Jó, lehet vitatkozni... Azaz lehetne... de...
A fenébe is nem is erről van szó!
Miért?
Mert nem is vagy kíváncsi a válaszokra, még ha jók is. A "kérdésed" költői volt. Valószínűsítem, hogy jobban szeretnél ilyen válaszokat kapni:
(Ja, igen hülyeség ez az "ősrobmicsoda". Egy baromság a - "kezdetben lőn sötétség a nagy vizek felett, és szólt az Úr, legyen világosság..." - típusú szövegekkel. A tudósnak nevezett emberek is csak emberből vannak, ezért épp oly hülyék, mint egy átlagos menetelő mafla.)
Mondom ezt azért mert így nyilatkozol: - "Az ősrobbanást kizárólag azért utasítom el, mert a józan paraszti eszem nem fogadja be, ugyanúgy, ahogy a teremtés elméletet sem." - azután, hogy feltetted a "kérdésed".
Mi is volt? Ja: "Az ősrobbanás kiinduló pontjának számító atomi méret mitől lett atomi, azaz mi nyomta ennyire össze?"
Nem vársz rá választ, (érdemit) mert:
"Az ősrobbanást kizárólag azért utasítom el, mert a józan paraszti eszem nem fogadja be, ugyanúgy, ahogy a teremtés elméletet sem."
Akkor meg miért kérdezel? Kérdem én. :)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!