Nány neutrinódetektor üzemeltet az emberiség? És összesen kb. hány neutrínót detektálunk évente?
Figyelt kérdés
2018. nov. 23. 17:56
1/3 gromo válasza:
Itt részletesen megtalálod :
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm, ebből nem derül ki nekem hány neutrínót szoktunk érzékelni évente. Egy nagyságrend elég lenne nekem: 10, 100, 1000 ?
2018. nov. 24. 00:34
3/3 gromo válasza:
Erre vonatkozó konkrét számadatot nem találtam. Egy adat van, ami esetleg segítség : a SuperK detektorral dolgozó kutatók 1998-ban publikálták egy 535 napos megfigyelési időszak eredményeit, ez idő alatt 4353 eseményt detektáltak.
A detektált neutrínók száma ennél bizonyosan nagyságrendekkel nagyobb, hiszen az atomreaktorokban keletkező nagyenergiájú neutrínókat jóval könnyebb detektálni, mint pl a napból jövőket, nem beszélve a távoli csillagokban keletkezett neutrínókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!