Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ugye nem verték át anyut?

Ugye nem verték át anyut?

Figyelt kérdés
Azért ide irom mert a vizzel kapcsolatos. Mire haza értem anyú vett valami viz tisztitott. A férfi valami olyasmiröl beszélt hogy a a viz tisztasága valami 1 és 100 érték között a jó. De a vizmüvek 200 alatt nem tudnak dolgozni. Kért egy hideg pohár vihez, Azzal csinált valamit (nem voltam otthon) , és tele lett a viz ilyen rozsda szinű valamivel. Aikor haza értem akkor még a vizbe elég sok helyen volt, de este már leüllepedett. Szóval az a kérdésem hogy a vizmüvek tényleg ilyen sz*r vizett adnak, vagy valamit tett a vizbe a férfi, és átvert minket?
2010. jún. 25. 11:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Csatornázás vízellátás a szakterületem, mérnök vagyok. A vegyésszel kell egyetértenem. Anyukád számára, ez palceboként hat. Ha elhiszi, használja.
2010. jún. 25. 13:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Átverték.Ha palackozott vízzel,vagy ásványvízzel csinálod meg,akkor másfajta lesz a csapadék.De mindképpen lesz,és azt fogod látni,hogy sárt iszol.

Ha Anyukád hisz benne és főleg,ha megvette már,akkor ne vedd el a kedvét.A hit sok mindenben segít.

2010. jún. 25. 14:14
 13/17 anonim válasza:
69%

Szia!

saját tapasztalatból tudom, hogy a városban ahol élek, nagyon jó a csapvíz minősége (mértem én magam laborban), a fővárosit pl utálom, annyira klórozzák, egyszerűen nem bírom meginni. De az itthonit szeretem és soha semmi bajom nem volt tőle. Rengeteg előírás, szabvány stb. vonatkozik a vízminőségre, nem engedhetik meg maguknak a vízművek hogy ihatatlan vizet küldjenek a fogyasztóknak. Meghát ők is azt isszák:D

Anyukámék mégis vettek pár10ezerért víztisztítót, mert hogy nekik az a víz lesz jó. Ami szintén jó, mert tudom hogy működik a reverz ozmózis szűrő, és hát az kiszűr mindent a vízből. És ugyejön hozzá a "visszasózó" egység, hogy ne kvázi desztvizet kelljen inni, kb ásványvíz jön ki a csapból a szűrő meg a sózó után. Anyukámék esküsznek rá. Nekem meg jó a csapvíz is:)

szóval nem feltétlenül pénzkidobás.

Csakhát nem kell minden marhaságot elhinni, amit mondanak. Szerintem már akkor is jobban járt volna ha megkérdez egy vegyészhallgatót anyukád mielőtt dönt. mert ugye ha valaki el akar adni valamit, akkor mindent bevet.

2010. jún. 25. 14:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nalam is volt egy ilyen ember. Elekrolizalta a vizet szerintem. Nekem mar o elotte is volt 3 filter a vezeteken. Mechanikai, aktiv szen, es viz puhito kristaly. Es nalam is kimutatott minden fele barnas, szurkes anyagokat. En nem hittem neki. O egy filtert arul, ami szerintem nem lehet rossz, de a bemutatojuk csalas.
2010. jún. 25. 15:10
 15/17 anonim válasza:
víz elektrolízisekor oxigéngáz és hidrogéngáz keletkezik:D szerintem az elég feltűnő lenne ha elektrolizálná:D
2010. jún. 25. 15:26
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Amit eladtak nektek az egy RO (reverse osmosis) víztisztító berendezés.

Először is tudd, hogy a Magyar csapvíz Európaszerte is kiváló minőségűnek számít, nyugodtan iható!

Az RO készülék nagyon leegyszerűsítve úgy működik, hogy a hálózati víznyomást felhasználva először előszűrőkön, majd egy nagyon finom membránon átnyomja a vizet. Így egy jó minőségű RO készülék kb. az oldott anyagok 85-95%_át eltávolítja. A jót és a rosszat is.

Mi az akvarisztikában használjuk.

A saját tapasztaltom az, hogy az otthoni használatra árult RO készülékek a legolcsóbb / leggagyibb felszerelések, ezzel szemben aranyáron adják őket.

De ha már megvan nincs mit tenni, a következőket javaslom nektek a jó működés és az egészségetekért:

- Az osmose készülék optimálisan 6 bar víznyomáson vagy a felett üzemel. Minél kisebb a víznyomás annál roszabb a hatásfoka. Tehát ha nálatok alacsony a víznyomás akkor nem is érdemes használni

- Az előszűrőket 4000-6000 liter vízÁTFOLYÁS után cserélni kell, különben tönkremegy a membrán. Ez kb 1000-1500 liter tiszta víz készítése után esedékes (mivel az RO készülék csinál "mosóvizet" is.

- MINDENKÉPPEN ajánlatos egy úgynevezett "visszasózó" vagy dúsító patront utánakötni, különben ásványianyag-mentes vizet isztok, ami nem is egészséges egyáltalán... Nem halálos ugyan, de a szervezet sóbevizetélnek (itt nem a konyhasóról beszélek.. ) jelentős részét a napi elfogyasztot vízből nyerjük

- Az RO készüléket használni kell, mert ha kiszárad tönkremehet. Így vagy használjátok rendszeresen, vagy ha épp nem használjátok akkor dugózzátok le, hogy ne száradjon ki.

- Nemtudom mennyiért vettétek, de a piacon elérhető professzionális RO készülékek, amiket a tengeri akvarisztikában és a gyógyászatban használnak azok 40-50 ezer forint környékén vannak, ezekhez nemritkán 4-5 előszűrő, nyomásmérő és egy vezetőképesség-mérő is jár (ebből lehet megállapítani, hogy mikor érett cserére a membrán, mivel a desztilláltvíz önmagában nagyon rossz vezető).

Ha ennél többért vettétek vagy nem adtak hozzá ilyen cuccokat akkor bizony átvertek.

Remélem segítettem.

2010. jún. 25. 16:40
 17/17 anonim ***** válasza:

15h26

Buborekolt az. Minden esetre 2 elektrodan keresztul aramot vezetett a vizbe. Hogy egyen volt-e vagy valto, azt nem tudom, mert egy dobozkabol logtak ki, ami pedig ment a halozatba. Lehet hogy az a lerakodas az elektrodakrol valt le.

2010. jún. 26. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!