Ugye nem verték át anyut?
anyukádat átverte egy szemét házaló, rásózta a marhaságát
mennyi volt a gép ára?
megnéztem a terméket amit anyud vett..Gondolom ez az a verzió amit rászerelnek a csapra vagy csőre...Nem feltétlenül átvágás..A barátunknak is van(neki csapra van szerelve) és esküszik rá,hogy nagyon jó..Mi Angliában élünk.Mivel nálunk a víz elég kemény így én is használok vízszűrőt.De itt lehet kapni külön kancsót amiben benne van maga a szűrő(ezt kell időnként cserélni ami 5-6 font) Szóval mi is használjuk ,és elégedett vagyok vele,mert látom,hogy a szűrés után milyen piszkok maradnak az edény falán..Mi mindig szűrjük a vizet..
Ha anyukádat megnyugtatja,hogy ezentúl tiszta vizet fogyaszt akkor bőven megéri..Én is amióta használjuk a "kancsó szűrőt" szívesebben iszok vizet,,,
Túlzottan kemény vizet nem használnak fel ivóvízként, ezért nem is lágyítják a vízkezelés során.
A keménységet a vízben oldott Ca/Mg sók okozzák.
Ezek karbonátjai jelentik a víz változó keménységét (vízkő képz.)
A keménységet okozó sókat ill. egyéb fontos összetevőket fogyasztás céljából nem célszerű eltávolítani, mivel az emberi szervezetnek szüksége van rá.
Ha esetleg a vas/mangán tartalomra hivatkoztak, akkor az sem jelent problémát. Ezek nagy mértékben hozzájárulnak a kellemes víz ízhez.
Egészségre káros hatással az elszaporodó mikroorganizmusok lehetnek, illetve a működésük (és az iparosodás során) keletkező nitrit/nitrát tartalom.
Ezeket a víztisztítás során azonban (nagyon nagy részt) eltávolítják.
Az ivóvíz tehát teljesen tiszta, emberi fogyasztása abszolút nem egészségtelen.
Bármiféle az említetthez hasonló házi víztisztító kütyü átverés.
Egy vegyész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!