Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ugye nem verték át anyut?

Ugye nem verték át anyut?

Figyelt kérdés
Azért ide irom mert a vizzel kapcsolatos. Mire haza értem anyú vett valami viz tisztitott. A férfi valami olyasmiröl beszélt hogy a a viz tisztasága valami 1 és 100 érték között a jó. De a vizmüvek 200 alatt nem tudnak dolgozni. Kért egy hideg pohár vihez, Azzal csinált valamit (nem voltam otthon) , és tele lett a viz ilyen rozsda szinű valamivel. Aikor haza értem akkor még a vizbe elég sok helyen volt, de este már leüllepedett. Szóval az a kérdésem hogy a vizmüvek tényleg ilyen sz*r vizett adnak, vagy valamit tett a vizbe a férfi, és átvert minket?
2010. jún. 25. 11:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Mivel konkrétumot nem írtál, így biztosan megmondani se lehet, de igen valószínű, hogy átverték. Ha megnézed az adott termék nevét, akkor bővebben is tudunk nyilatkozni, de ilyen, hogy "érték" nemigen van, mértékegységeket meg szokás adni, szóval ez már helyből gyanús.
2010. jún. 25. 12:02
 2/17 anonim válasza:
91%
Szerintem hülyeség ez. Annyi mindenre tesztelik már a vizet, hogy elfelejtik, hogy nekünk nem sima ioncserélt víz kell, hanem bizony ásványokban gazdag. Szerintem semmi baj azzal ami a csapbol jön, láttam már felmérést miszerint magyarország nagy részén tökéletes tisztaságu, fogyasztásra teljes mértékig alkalmas víz folyik. Ha szeretnétek használni a kuti vizet is akkor azt azért kell tesztelni, mert a földbe jutó permetszerek megmérgezik a föld alatti vízkészletet is. Szerintem nincs semmi baj a vízzel, de ez nem azt jelenti hogy értelmetlen dolgot vett anyukád. Attól is függ hol laktok, milyen a víz ott, és hogy anyukádnak nincs-e vmi érzékenysége....
2010. jún. 25. 12:07
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Nyilvánvaló, hogy átvertek. Valami olyan anyagot tett a vízbe, ami kicsapta belőle az oldott ásványi anyagokat. Amik egyébként egyáltalán nem károsak, sőt, létfontosságúak a szervezetnek. A vezetékes víz megbízható, bevizsgált, tiszta és egészséges. Vízügyiben tanultam, tudom. Csak a desztillált víz teljesen tiszta, de arra nincs szüksége a szervezetünknek.
2010. jún. 25. 12:07
 4/17 A kérdező kommentje:
Ahogy nézem a tisztitott, a "márkája", blue filters. És a termék tipusa meg: SH100A.
2010. jún. 25. 12:09
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

anyukádat átverte egy szemét házaló, rásózta a marhaságát

mennyi volt a gép ára?

2010. jún. 25. 12:19
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

megnéztem a terméket amit anyud vett..Gondolom ez az a verzió amit rászerelnek a csapra vagy csőre...Nem feltétlenül átvágás..A barátunknak is van(neki csapra van szerelve) és esküszik rá,hogy nagyon jó..Mi Angliában élünk.Mivel nálunk a víz elég kemény így én is használok vízszűrőt.De itt lehet kapni külön kancsót amiben benne van maga a szűrő(ezt kell időnként cserélni ami 5-6 font) Szóval mi is használjuk ,és elégedett vagyok vele,mert látom,hogy a szűrés után milyen piszkok maradnak az edény falán..Mi mindig szűrjük a vizet..

Ha anyukádat megnyugtatja,hogy ezentúl tiszta vizet fogyaszt akkor bőven megéri..Én is amióta használjuk a "kancsó szűrőt" szívesebben iszok vizet,,,

2010. jún. 25. 12:46
 7/17 anonim ***** válasza:
23%
Hát tény, hogy a műanyag palackos víznél minden jobb, úgyhogy ha egy ilyen szűrővel az anyukád csapvizet fog inni, akkor még mindig jobban jár, mintha az oldott műanyagot inná a palackozott vízzel.
2010. jún. 25. 13:13
 8/17 anonim ***** válasza:
88%
A vizet lágyabbá lehet tenni ezzel a szűrővel, esetleg barbár helyeken ihatóvá tenni. Egyébként fogyasztás szempontjából a kemény víz egészségesebb, mert több ásványi anyag kerül beléd. A lágyvíz viszont kíméli a mosógépeket, háztartási eszközöket.
2010. jún. 25. 13:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nálunk is járt. Amivel a vizet dzsuvássá tette az egy elektrolizáló volt. Ez nem csinál mást mint a vízben lévő fémionokanak feltölti az elektronszerkezetét és kiválnak a vízből fém formájában. Amúgy ha ásványvizzel csinálta volna abból is ilyesmik jönnének ki csak így könnyebb eladni .)
2010. jún. 25. 13:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Túlzottan kemény vizet nem használnak fel ivóvízként, ezért nem is lágyítják a vízkezelés során.

A keménységet a vízben oldott Ca/Mg sók okozzák.

Ezek karbonátjai jelentik a víz változó keménységét (vízkő képz.)

A keménységet okozó sókat ill. egyéb fontos összetevőket fogyasztás céljából nem célszerű eltávolítani, mivel az emberi szervezetnek szüksége van rá.

Ha esetleg a vas/mangán tartalomra hivatkoztak, akkor az sem jelent problémát. Ezek nagy mértékben hozzájárulnak a kellemes víz ízhez.

Egészségre káros hatással az elszaporodó mikroorganizmusok lehetnek, illetve a működésük (és az iparosodás során) keletkező nitrit/nitrát tartalom.

Ezeket a víztisztítás során azonban (nagyon nagy részt) eltávolítják.

Az ivóvíz tehát teljesen tiszta, emberi fogyasztása abszolút nem egészségtelen.

Bármiféle az említetthez hasonló házi víztisztító kütyü átverés.

Egy vegyész

2010. jún. 25. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!