Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Régen ha korbácsoltak valakit...

Régen ha korbácsoltak valakit miért csak a hátát verték?

Figyelt kérdés

Megnéztem a Rabszolgasors c sorozat pár részét,és közben jutott eszembe.Miért"csak" a hátat?Miért csak felülről vetkőztették le?Miért nem teljesen meztelenül?

A nőket is így verték?Kb hány ütésbe haltak bele?

Bocsi hogy ennyi kérdést írtam egyszerre,de ezek egymásba kapcsolódnak.:)

2011. szept. 1. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
azért mert a hát egy nagy lapos felület, nem akad bele semmilyen testrészbe, ami csökkentené a csapás erejét és nem okoz maradandó károsodást, csak rohadtul fáj
2011. szept. 1. 21:33
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A másik ok, hogy a hát egy olyan (nagy) felület, ahol a bordák jól védik a létfontosságú szerveket. Ugyanis a korbácsolásnak a FÁJDALOM okozása volt a fő célja, csak nagyon ritkán a halál. Aki tudja, hogy mennyire fáj a korbácsolás, az úgy fog viselkedni, hogy lehetőleg elkerülje azt.

Nem vetkőztették meztelenre, mert nem a megalázás a cél, hanem a büntetés. (Valamint a derék körül a ruha elég jól védi a veséket.)

Igen, a nőket is így verték.

Azt nem tudom, hogy hány ütésbe haltak bele. De (már amennyire tudom) inkább csak elájultak.

Pedro

2011. szept. 1. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
HOgy túlélje
2011. szept. 1. 22:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát nem kellett sok ütés egy ilyen korbácstól.

Lenyúzta a bőrt elég hamar. A húsba azért belemélyedt rendesen egy egy ütés. Azért nem ütötték a rabszolgákat mindenütt mert munkaerőnek számítottak és ha eltörik a keze vagy lába sokáig nem bír dolgozni. De azért ha nagyon elvertek vele valakit bele bírt halni az illető.

2011. szept. 1. 22:31
 5/11 anonim ***** válasza:
De jó hogy nem születtem rabszolgának...
2011. szept. 1. 22:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2011. szept. 1. 22:42
 7/11 anonim ***** válasza:
35%
Nem hallottal meg a faszkorbacsrol? :-D
2011. szept. 1. 22:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem volt elég szegénynek az is?

Régen miért korbácsoltak egyáltalán? (Nem kell válaszolni csak költői kérdések)

2011. szept. 2. 00:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy milyen korbáccsal... de általában 10-20 ütés már kemény büntetésnek számított, 50-100ba meg simán bele is haltak
2011. szept. 2. 11:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Szegények!:(( Borzasztóan fájhatott.Lányokat is kínoztak így?
2011. szept. 2. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!