Régen ha korbácsoltak valakit miért csak a hátát verték?
Megnéztem a Rabszolgasors c sorozat pár részét,és közben jutott eszembe.Miért"csak" a hátat?Miért csak felülről vetkőztették le?Miért nem teljesen meztelenül?
A nőket is így verték?Kb hány ütésbe haltak bele?
Bocsi hogy ennyi kérdést írtam egyszerre,de ezek egymásba kapcsolódnak.:)
A másik ok, hogy a hát egy olyan (nagy) felület, ahol a bordák jól védik a létfontosságú szerveket. Ugyanis a korbácsolásnak a FÁJDALOM okozása volt a fő célja, csak nagyon ritkán a halál. Aki tudja, hogy mennyire fáj a korbácsolás, az úgy fog viselkedni, hogy lehetőleg elkerülje azt.
Nem vetkőztették meztelenre, mert nem a megalázás a cél, hanem a büntetés. (Valamint a derék körül a ruha elég jól védi a veséket.)
Igen, a nőket is így verték.
Azt nem tudom, hogy hány ütésbe haltak bele. De (már amennyire tudom) inkább csak elájultak.
Pedro
Hát nem kellett sok ütés egy ilyen korbácstól.
Lenyúzta a bőrt elég hamar. A húsba azért belemélyedt rendesen egy egy ütés. Azért nem ütötték a rabszolgákat mindenütt mert munkaerőnek számítottak és ha eltörik a keze vagy lába sokáig nem bír dolgozni. De azért ha nagyon elvertek vele valakit bele bírt halni az illető.
Nem volt elég szegénynek az is?
Régen miért korbácsoltak egyáltalán? (Nem kell válaszolni csak költői kérdések)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!