Laposföld hívők! Mivel magyarázzátok a szivárvány félköríves alakját?
Figyelt kérdés
Ha a föld valóban lapos lenne, akkor a szivárványnak nem egy egyenesnek kéne lennie?2018. okt. 20. 01:01
2/12 anonim válasza:
Én nem vagyok laposföldes, de tudomásom szerint a szivárvány nem azért kerek, mert a bolygó gömbölyű, a kettőnek semmi köze egymáshoz. A szivárvány lapos, sík bolygón is kerek formát mutatna.
4/12 anonim válasza:
A szivárvány teljes kör alakú, csak fel kell menni jó
magasra onnan látni.A Földről csak félkörívnek látjuk.
5/12 anonim válasza:
Ugyan nem válasz a kérdésre, de lehet csinálni házilag teljes szivárványt: pl. reggel, mikor a Nap a horizonton van és pont mögötted látszik, akkor magad előtt ködösítsd el a levegőt pl. nagynyomású mosóval. Ha jól csinálod, a szivárvány a lábadnál összér :)
6/12 anonim válasza:
Akkor egy válasz is: a szivárvány egy fényvisszaverési jelenség és nem a Föld görbületét követi.
7/12 anonim válasza:
Na most néztem csak meg az első linket, kb. ugyanazt a tippet adtuk :)
8/12 anonim válasza:
Amennyiben a föld lapos lenne, akkor is kör alakú lenne a szivárvány. A fenti válaszokból kiderül a miértje. Értelmes dolog volt lepontozni őket.
9/12 anonim válasza:
Már jó régóta a tudomány rovatban is megjelentek azok, akik ha nem értenek valamit, lepontozzák. Fel sem merül bennük, hogy ők nem étik. Sőt, meg is sértődnek. Ha tehetnék, meg is vernének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!