Ha a folyadékok tényleg összenyomhatatlanok lennének hány cm-mel lenne magasabban a tengerszint?
Mi a bunkó a kérdésben? o.O
Amúgy általában úgy hivatkoznak rá: "az IDEÁLIS folyadékok összenyomhatatlanok".
Ez alapján van nem ideális folyadék is.
Utána kéne néznem, de úgy tudom a víz térfogata 100 barométerenként kicsit több, mint 1%-kal csökken. (Ez a könnyebben megjegyezhető formula, azért így tudom :) )
Kerekítésekkel:
10m-es vízoszlop nyomása legyen 1 bar.
Óceánok átlagos mélysége legyen 6000m.
Ez alapján ha jól számolom kb. 20m-rel lenne magasabb, ha összenyomhatatlan lenne. (konkrétan 18 jött ki, de kerekítgetésekkel).
Hozzáteszem fejszámolásnál a legalapvetőbb dolgokat is mindig elrontom, úgyhogy számolj utána. :)
12:05 és 12:59 köszönöm a válaszokat. :)
Ha esetleg vki táblázatot is tud linkelni azt is megköszönném. :)
Előző vagyok... rosszul emékeztem, az az 1% igaziból 0,5% 100báronként, úgyhogy a végeredmény feleződik, (kb 10m).
(De angol wiki víz szócikkében is megtalálod a víz összenyomhatóságát a Compressibility résznél :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!