Hogy lehet megtanulni 2 x 1,5 óra alvással élni? Tényleg elég ilyen kevés?
Az egyetemen megtanították, hogy az alvás másfél órás ciklusokból áll, és két nyugodt periódus épp elég ahhoz, hogy kipihenje magát az ember.
"Hát te elég nagy madár vagy :D"
Miért lenne az? Szerinted a 24.hu hazudik?
"átálltam a négyórányi alvásra, és az így felszabaduló időt az első tizenöt évben hajnalonta taxizásra fordítottam"
"Amikor az egyetem előtt bementem sorozásra, olyan valószínűtlenül sovány voltam, hogy mikor alsógatyára vetkeztem, az orvos azt kérdezte: „Más baja nincs?” És alkalmatlannak nyilvánított."
Megkockáztatom a feltételezést, hogy van összefüggés.
Lehet, hogy az éjszakai alvás mondjuk 8 órájából csak 4 az igazán pihentető szakasz, de egyáltalán nem igaz, hogy a többi felesleges, csupán pihenési szempontból kevésbé hatékony. És pont a nem mélyalvási szakaszokban dolgozik az agy napi infót feldolgozó folyamata.
Addig oké, hogy a napi alvásigény emberenként más és lehet olyan alkat valaki, hogy 4 órával elvan, de kíváncsi lennék, kedves pszichológusunk hogyan oldotta meg, hogy az ő négy órája egészében mélyalvás legyen? Mákteával?
Nem kéne ezt erőltetni.
Én spec remekül elvagyok napi 6-7 óra alvással, méghozzá úgy, hogy ezt két adagban, délután 1-2 óra plusz éjjel 4-5 óra alvással oldom meg. De lehet, hogy más ebbe belezakkanna.
Javaslom a telóra egy alvásciklus-figyelő app feltepítését és megnézni egy hét eredményeit. Ott látszani fog szépen, hogy is néz ki valójában ez a felületes és mélyalvás eloszlás. A kétfajta alvás egyáltalán nem hosszú komplett szakaszokban váltja egymást, főleg nem pont két másfél órás mélyalvással.
Aki azt állítja, hogy ezt négy órával ki tudja váltani gond nélkül, az vagy ritka csodabogár, vagy hazudik, vagy éppenséggel téved és állatira árt magának ezzel a szokással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!