Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a titka azoknak az emberekn...

Mi a titka azoknak az embereknek, akik kevés alvással is beérik?

Figyelt kérdés

Egyes emberek kevesebbet alszanak másoknál, míg egyes történelmi személyiségek (Tesla, Napóleon) a hagyomány szerint mindössze napi 2-3 órát aludtak. Hogyan lehetséges ez?

Én pl. egy depressziós időszakomban állandóan az ágyat nyomtam, és emlékszem, hogy nem is csak aludtam, hanem sokszor csak képzelegtem. Használtam az agyam, lejátszottam zenéket, eljátszottam gondolatokkal, elképzeltem sakklépéseket, szituációkat. Se nem álom, se nem ébrenlét. Ezzel szemben aki nagyon keveset alszik, az mit hagy ki, mit nem csinál az agya?

2016. márc. 23. 16:35
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Megkockáztatom, hogy pszichés problémákkal van kapcsolatban. Tesláról tudni, hogy voltak gondjai, többek között kényszerbeteg volt.
2016. márc. 23. 16:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én szinte alig alszom. Általában hajnali fél kettő - három körül fekszem le, de ha előbb, akkor is kb. akkor alszom el. Reggel korán kelek, volt, hogy hetekig alig aludtam többet napi 3-4 óránál. És nem iszok energiaitalt, sem kávét. Semmi ilyesmit, még csak teát vagy kólát sem. Csak is vizet.

Igazából sem depressziós sem vagyok, sem boldog. Olyan semmilyen. Sokan azt hiszik nincsenek érzéseim. És talán igazuk is van bár nem érdekel. Érdekes, hogy még éhséget sem éreztem. Onnan tudom, hogy ennem kell, hogy fáj és korog a gyomrom.

2016. márc. 23. 16:56
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

"Olyan semmilyen"

Az is a depresszió egy tünete lehet, az álmatlansággal együtt.

2016. márc. 23. 17:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez fura, amit írsz. Lehet, hogy te vagy Tyler a Harcosok Klubjából :D
2016. márc. 23. 22:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy időszakom, amikor 2-3 órákat aludtam, 1 hétig tartott, de teljesen kikészített. Sokszor volt olyan, hogy délután ledőltem az ágyba, hogy kicsit pihenjek. Igazából elég stresszes időszak volt, és nyugtalan voltam akkoriban, gondolom, ez okozhatta az álmatlanságot.
2016. márc. 23. 22:14
 6/6 dellfil ***** válasza:

Nos...

Szerintem itt elég jónak tűnik a wiki.

[link]

dellfil

2016. márc. 23. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!