Van itt valaki, aki behatóbban foglalkozik a kvantumpárok kérdésével?

Minden egyes alkalommal amikor valaki lepontozza Wadmalacot, meghal egy fókabébi.
Egy kicsi, szürke, kerekszemű, apró, jószándékú kisfóka. :(
Hát szabad ezt?

Minden egyes alkalommal amikor maszturbálsz, valaki lepontozza Wadmalacot.
Gondolj Wadmalacra!
Mivel rég foglalkoztam evvel, de most jött az ötlet, hogy megosztom itt, ezért:
1) meg kellett keresnem; (OK)
2) újra kellett értelmeznem; (OK)
3) magyarázattal fel kell tennem (folyamatban)
És talán megvan a hiba! Még gondolkodok egy kicsit, mért gondoltam akkor, hogy úgy jó lesz, hátha mégis jó, de naponta csak keveset tudok vele foglalkozni.
Hamarosan felteszem, vagy legalább kérdezek a hibával kapcsolatban...

11, 12:
:D
Nem az, pontozzanak le, ha valami nem tetszik, vagy hibás, de egy sima hozzászólást?
Oké, off lezárva.
Várjuk a kérdező levezetését.
Ha ugyanazt a hibát találjuk, mint amit ő sejt, akkor bingo.
Na, megvan hol baszhattam el. Most megválaszolom magamnak, és mondjátok hogy helyes-e.
Egyszerűen kiiktattam az interferencia detektort (ID) a signal nyaláboknál (S), és vele együtt az elemző egységet (CC) is, evvel megoldottam a fénysebességgel való jelküldés akadályát, és úgy gondoltam, hogy ha az idler nyalábokat (I) detektáljuk, hogy melyik résen jöttek ki, (mondjuk D1, D2 detektorokkal), akkor majd a Sl és Sr (jobbnak és balnak nevezem) nyalábok, mondjuk a Marson Bob falán rajzolnak, vagy nem rajzolnak ki intreferencia képet olyan ötemben, ahogy Alíz a Földön használja a D1 és D2-t vagy nem.
Ha jól tévedek:
a) szükségünk van ID-re, ami be van kötve egy CC-be, mert csak így tudjuk szétválogatni a hasított fotonokat D1, D2, D3 és D4 jeléből, ami szintén a CC-be megy?
b) végül is D1-4 mondja meg nekünk, hogy ami elérte őt, hasított vagy nem hasított foton volt?
c)Slr nyalábok ernyőre nem fognak interferencia képet rajzolni?

Csak nyugodtan. Nekem is eltartott egy ideig, mire így meg tudtam fogalmazni...
Nagyon tetszik az interferencia szétesés és az összefonódott részecskék valós idejű reakciója, sokat olvastam róla és van egyetemi képzettségem is fizikából (igaz nem csináltam végig). Akkor - és most is - valószínű az zavart meg, hogy a BBO nem mindent hasít, hanem csak minden 10^10 fotont, és ezt ki kell válogatni.
Egyszer anyámnak próbáltam elmagyarázni az interferencia szétesés jelenségét. A végén úgy foglalta össze, hogy: tehát ha megfigyeljük a részecskét, az elszégyelli magát, és rendesen viselkedik :D

"Apa de miért?"
Azért KisFiam, mert bár te vagy az egyik, ha nem A legszélesebb látókörű kommentelő, és jó lényeglátó képességed is van, és ezt írásban, tömören meg is tudod fogalmazni, de azért alázatot KisFiam, neked is tanulni kell néha :-)
Néhai professzorom meg azt mondta: Jajj, szarügyekkel meg nefoglalkozzámáááá
[OFF: ha érdekel, egyszer elmesélem Harun al Rasid és a kókuszdiók példáján Isten igazságát...]

"azért alázatot KisFiam, neked is tanulni kell néha :-)"
Alázattal nincs gond, csak nem mindegy, mivel, kivel szemben.
Konkrétan a trollok előtt nem fogok bikát áldozni. :D
"Néhai professzorom meg azt mondta: Jajj, szarügyekkel meg nefoglalkozzámáááá"
És jogos is. Csak nehéz minden ökörséget ignorálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!