Van gyorsabb a fénynél?
Most kifejthetném mégegyszer, de elégedj meg az eddigi pár ezer válasszal, amit erre a kérdésre adtak.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=fénysebessé..
Eszembe jutott egy régi vicc: A hang gyorsabb a fénynél. Amikor a tévét bekapcsolod, a hangját előbb hallod, mint látod a fényét :)
De igazából nem tudom mennyi idős vagy, lehet hogy elég fiatal még ahhoz, hogy már nem találkoztál régi képcsöves tévével, mert azokkal együtt ez a kis viccecske is érvényét vesztette.
Na de, elméletileg nem lehetséges. Valóban létezik egy eddig még nem elég mélyen vizsgált és értett jelenség, a kvantum-összefonódás. Ez valóban úgy tűnik, hogy gyorsabb a fénynél - azonban a két, összefonódott részecskét továbbra is csak fénysebesség alatti sebességgel lehet eltávolítani egymástól, tehát ez sem jelent fénysebesség feletti kommunikációt. Legalábbis oda-vissza kommunikációt egészen biztosan nem.
A gondolat már majdnem jó volt,de tudok gyorsabbat. A hasmenés.
Gyorsabban beszartam mint gondoltam.
Folyamatosan történnek fejlesztések az ügyben, Kínának már műholdja is van, amivel 1200 km-re küldtek egymástól összefonódott kvantumrészecskéket, de tényleges információküldést még soha senkinek nem sikerült velük véghezvinni, még rövid távon sem. Ez továbbra is sértené az általános relativitáselméletet, egyelőre csak vakon tapogatózás van.
Tehát nem, nincs gyorsabb a fénynél. Hogy esetleg a jövőben lesz-e, az majd még kiderül. Jelenlegi ismereteink alapján lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!