Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A mezei poloskának létezik...

A mezei poloskának létezik természetes ellensége?

Figyelt kérdés
Arra zöld vagy barna színű rettenetes büdös poloskára gondolok. Az ehhez hasonló bogaraknak mi haszna van?
2018. aug. 23. 11:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos idén is, úgy mint tavaly, erős poloska invázió lesz, és ebben a természetes ellenségei alig segítenek.

Permetezni kell. Pl. a Karate 2.5 WG hatásos, de figyelni kell Évire. (élelmezésügyi várakozási idő)

2018. aug. 24. 11:28
 12/15 anonim ***** válasza:

A permetezés sajnos káros anyagokkal áraszt el minket, árt az egészségünknek és a környezetünknek is ami sokkal rosszabb, mint a poloska.

Javaslom, a biológiai védekezési módszerek alkalmazását, az ökológiai gazdálkodás módszerei szerint. Ma már bőven vannak erre szakkönyvek, de a Biokultúra Szövetség is nyújt segítséget.

[link]

2018. aug. 24. 12:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én próbáltam a biovédekezést, semmi hatása nem köszönt vissza, sajnos még nagyobb károm lett. A Karate, és a Decis viszont "odavág" a kártevőknek. A tejes permetezés is jó lenne csak sokkal macerásabb, és nem 100% a siker, túl rövid a hatóideje. Azért remélhetőleg ma már odafigyelnek a permetszerek hatóanyagaira, és ha betartod a szabályokat nem okoznak problémát.
2018. aug. 25. 09:31
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Azoknak külön köszönöm, akik nem leszólni akartak. Azt hittem,hogy mezei poloska a neve,de akkor tévedtem. De azért látom megértettétek mire gondoltam.
2018. aug. 25. 11:32
 15/15 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam :

1.

[link]

2.

[link]

3. Ezek meg nálunk a paradicsomon tanyáznak százasával:

[link]

De elsősorban az 1.2.-ra gondoltam.

2018. aug. 25. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!