Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A sokat kergetett sötét anyag...

Nontau kérdése:

A sokat kergetett sötét anyag létezhet minden galaxis közepén lévő szuper masszív fekete lyuk gravitációs erejétől?

Figyelt kérdés
Még pontosabban:létezhet-e, hogy a sötét anyag nem más mint a szuper masszív fekete lyuk gravitációs hatása?, százezer fényév csak a galaxis hossza, sztem simán belefér ilyen rövid kozmikus távolságba.

2018. júl. 29. 20:06
 1/9 anonim válasza:
a sötét anyag mindenhol jelen van,nem csak a galaxis közepén,hanem melletted 1mm-re is
2018. júl. 30. 08:36
 2/9 Wadmalac ***** válasza:
Elég tűrhetően felmértük a sötét anyag eloszlását az univerzumban. Sajnos nem koncentrálódik a galaxis-központokra, tehát ez a teória nem működik.
2018. júl. 30. 14:42
 3/9 A kérdező kommentje:

Rosszul tettem föl a kérdést vagy nem értitek mire gondolok!!!!!

A Föld gravitációs ereje sem a középpontjában van!!!!!, ezt ki állította????

A gravitációs erő a Nap figyelembe vételével is hatalmas, nyolc bolygót tart stabil pályán, nem beszélve az Oort felhőről ami a Naprendszer legkülső része. Tehát sztem!!!, a szuper masszív fekete lyukak, amik felelősek a spirál galaxisok stabilitásáért, gravitációs erejük miatt maradnak egyben, konklúzió: sötét anyagként, összetartó erőként "működnek". A gravitációs erőt nem sikerült a standardmodellbe illeszteni, részecske fizikus véleménye érdekelne.

2018. júl. 31. 06:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha arra gondoltál akkor szerintem okozhatja a tér gyorsuló tágulását.

Mintegy időkristályhoz tudnám hasonlítani leginkább a jelenséget.

2018. aug. 1. 09:49
 5/9 Wadmalac ***** válasza:

"Ha arra gondoltál akkor szerintem okozhatja a tér gyorsuló tágulását."

Az inkább a sötét energia, nem?

Kérdező, a csillagászat elég jól fel tudja mérni az univerzum tömegviszonyait, a mérések alapján nincs egyértelmű egybevágás a látható és sötét anyag tömegkoncentrációk között. Összefüggés természetesen van, hiszen tömeg vonz tömeget, így a látható és sötét anyag tömegkoncentrációi hatással vannak egymásra, a vonzás "csoportosítja" őket.

De nem azonosak.

Tehát azt biztonsággal kijelenthetjük, hogy a sötét anyag tömege NEM a látható anyag (beleértve a fekete lyukakat) gravitációja miatti jelenség.

A "teóriád" nem egyértelmű, nem tiszta, érthetetlen a naprendszerünkkel való példálózás.

Ahhoz nem kell részecskefizikus vagy asztrofizikus, hogy ez látsszon.

De ha te csak annak hiszel, akkor várj türelemmel.

2018. aug. 1. 11:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Üdv. Írásod első fele egyértelmű és tartalmas. Tehát bizonyossággal állítod, hogy a gravitációs erő nem lehet a sötét anyag!!!??? Hasonló erők de meg van különböztetve!!!, azaz, más részecskék hordozhatják.

Kérlek kerüld a személyeskedést, nagyon jókat írsz, sokat olvas Tőled ezen az oldalon, okos vagy, de ne személyeskedjünk. Én elhiszek mindent, csak mindig a miért érdekel.

2018. aug. 1. 14:12
 7/9 Wadmalac ***** válasza:

"Tehát bizonyossággal állítod, hogy a gravitációs erő nem lehet a sötét anyag!!!??? Hasonló erők de meg van különböztetve!!!, azaz, más részecskék hordozhatják."

Hát, nem én állítom, hanem a komplett asztrofizika, de így van. A sötét anyag név valami általunk egyelőre ismeretlen ,detektálatlan valamit jelent, aminek tömege van, de semmi mást nem tudunk. Talán részecskék, talán franc tudja mi.

"Kérlek kerüld a személyeskedést, nagyon jókat írsz, sokat olvas Tőled ezen az oldalon, okos vagy, de ne személyeskedjünk."

Ki személyeskedik? Nem vagy tisztában a személyeskedés szó jelentésével?

A teóriád, főleg a naprendszeres komment teljesen érthetetlen és következetlen, ez nem személyeskedés, hanem tény.

Személyeskedés max az lehetne, ha ezt hiányzó értelmi képességeknek tulajdonítanám.

Ha te sértésnek veszed, ha megmondják valami produktumodról, hogy nem jó, arról én nem tehetek.

Könnyebb új ismereteket szerezni, ha az ember nem babusgatja az ötleteit, hanem tárgyilagosan csak addig tart ki mellettük, amíg nem cáfolódnak.

2018. aug. 1. 14:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Azt gondolom már megint személyeskedünk. Egy kósza ötlet volt amit írtam, nem bizonyossággal állítottam és ha valamire rájöttem az Univerzum segítségével, hogy "Nincsenek tények, csak vélemények", ha belegondolsz ez az Univerzum egyik legfinomabb kölcsönhatása.
2018. aug. 2. 08:11
 9/9 anonim ***** válasza:

A gravitáció nem erő, hanem a 4D-s téridő görbülete!

A Matematika szintjén megvan a többi dimenzió is azok viszont fel vannak csavarodva körülöttünk :)

2018. aug. 13. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!