Lehetne-e a mai technikával az időjárást befolyásolni a felhőkre hatás által?
A repülőgépek sokszor a felhők fölé is felemelkednek. Innen jött a gondolat, hogy esetleg több repülőgéppel el lehetne oszlatni, arrébb lehetne terelni a felhőket, ha lenne erre alkalmas (pl. szívó, fújó) berendezés a repülőkre erősítve.
Tudom, elszállt a kérdés egy kicsit, de érdekelne, lehetne-e ezzel esetleg viharokat elterelni, esetleg megakadályozni, mennyi repülő, milyen berendezések kellenének hozzá, és mekkora viharoknál, zivataroknál, egyebeknél lehetne hatásos.
Ha szerinted a repülőgép hajtóművével el lehetne fújni a felhőket, akkor teljesen(!!!) el vagy tévedve.
Ezüst jodiddal lehet lőni az esőfelhőket és ki lehet csapatni belőlük a nedvességet ott ahol vannak, még mielőtt magától el kezdene esni valamivel távolabb.
Volt egy hasonló, aki ventilátorral akarta a hurrikánt visszafújni.:) Sem azzal, sem repülőkkel nem lehet akkora nedvesség, és légtömegeket mozgatni.
De esőt tudnak csinálni. Pontosabban kierőszakolni a felhőből adott terület fölött.
Jó, persze tudom, egy-két hajszárítóval nem fogjuk a felhőket arrébb fújni, de sok repülőre sok erősebb kütyüt szerelve gondoltam, hátha valamire képesek. De akkor eleve értelmetlen a felvetés. :D
Pedig milyen jó lenne, jó időt akarnak a Balatonnál, felszáll a hadtest, eltereli a felhőket aztán napozhat mindenki. És időnként beiktatnának esős napokat, amikor erre van szükség. Előre lehetne tervezni a nyaralást. :D
Tegyük félre a vicc kedvéért a mivel és hogyant.
Büntetlenül nem lehet megváltoztatni a természetet. Az egyenleg biztosan veszteséges lesz. Azaz rosszabb helyzetbe kerülünk, mintha hagynánk úgy, ahogyan van.
Ment mindenkinek a zöld pacsi!
Az index cikket elolvastam.
Tényleg kétséges, mesterségesen így beavatkozni a természetbe jó-e. Én sem támogatnám. Viszont a "természetes" időjárást is már sok mesterséges dolog, szennyezés befolyásolja. Még ha ezeket ellensúlyoznánk mesterségesen, talán még az jó lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!