Miért esik manapság több eső, illetve nagyobb víztartalmú?
Figyelt kérdés
Gyakran elhangzik, hogy olyan vízmennyiség hull le rövid idő alatt, ami egy hónap, év átlagmennyiségének felel meg.
Miért nő a vízmennyiség?
2018. júl. 6. 15:25
1/3 anonim válasza:
Ez csalóka . Tavaszi őszi áradás nem nagyon van évek óta . Egyik terület folyamatosan ázik másik kiszárad és a hirtelen viharból lezúduló víz elfolyik a talajon csatornába vagy a tűző nap rögtön elpárologtatja 27 cfokon ....Májusba itt 2szer volt erős kiadós zápor 1-2 pár perces szemerkélés . 5kmre lévő település meg folyton eláradt a kilépő patak miatt ...
2/3 anonim válasza:
Nincs dinamika a légkörben, a keletkező zivatarok lassan helyeződnek át, kis területen esik ki belőlük a csapadék.
3/3 A kérdező kommentje:
Nem tudom, szerintem vannak szellők, meg a frontok is elég gyorsan haladnak, nekem az jutott az eszembe, hogy a klímaváltozás lehet esetleg a háttérben, a globális felmelegedés, mert több víz párolog melegebb környezetben, de az a csekély változás, ami esetleg mostanra mérhető, csak tizedfok lehet, vagy tizedfokok lehetnek globálisan, de ez ennyire megnövelné a párolgást, hogy gyakoriak a rekordok?
Ha ez ettől függ, akkor valóban van félnivalónk egy teljes C fok hőmérséklet emelkedéstől, hiszen a világtengerek felülete elég nagy és megsokszorozódhat a lehulló csapadék.
2018. júl. 7. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!