Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A homoszexualitás tekinthető...

A homoszexualitás tekinthető altruizmusnak?

Figyelt kérdés

2018. júl. 3. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
nem
2018. júl. 3. 23:12
 2/14 A kérdező kommentje:
Tudtommal euszociális rovaroknál is altruizmusról beszélhetünk.
2018. júl. 3. 23:14
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
má mér lenne az
2018. júl. 4. 00:00
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező, nem.

Az "altruizmus" egy olyan "interakció, mely során egy egyed akár saját kárára is segíti egy fajtársát".

A homoszexualitásnál az egyik egyed nem saját kárára cselekszik a másik segítségének érdekében.

" Én mentális betegségnek nevezném..."

Már nem az:

[link]

2018. júl. 4. 02:23
 5/14 EagleHUN ***** válasza:
9%

Ha valaki simán hülye az nem kóros elváltozás és viszont azzal nem segíti a többieket. Így az jogos hogy már nem tekintik betegségnek. De nem is altruizmus.

"Nem véletlen hogy nem építenek hülyék házát, felemésztené az építőanyag készleteket..."

Bár én állítom hogy volt köze a melegeknek ahhoz hogy be tudtam csajozni, mert növelték az esélyeim, csak azt nem tudom megmondani statisztikailag mennyivel. :D

De még ezt sem tekintem altruizmusnak.

2018. júl. 4. 11:02
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még lenne egy kérdésem. Az altruizmusnál a fitnesz csökken vagy a szaporodási esély? (mindkettőt olvastam)

2018. júl. 4. 19:12
 7/14 A kérdező kommentje:
?
2018. júl. 4. 19:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Altruizmus esetén a fitness nő, mivel segíted a gének fennmaradását, de a szaporodási esélyed nem feltétlen, mert lehet, hogy meghalsz.

Amúgy az eredeti kérdésre válaszolva: több evolúciós elmélet van ezzel kapcsolatban, találtam hozzá egy egész jó oldalt is:

[link]

2018. júl. 5. 09:07
 9/14 sadam87 ***** válasza:

"Az altruizmusnál a fitnesz csökken vagy a szaporodási esély?"

Mivel a fitness a szaporodási sikerességet jelenti (gyakran úgy definiálják, hogy egy egyed hány utódot tud létrehozni), így nem meglepő, hogy mindkettőt olvastad.

Az altruizmus az egyéni fitnesst csökkenti, ugyanakkor az ún. inkluzív fitnesst növelheti, ha rokon egyedek között történik (rokonszelekció/kin szelekció). Az inkluzív fitness azt jelenti, hogy egy egyed alléljai nem csak úgy kerülhetnek be a következő nemzedékbe, hogy maga az egyed örökíti, hanem bizonyos eséllyel úgy is, ha az egyed rokonai örökítik. Sok esetben ez áll az altruizmus hátterében (pl. általában az euszociális rovaroknál), de nem minden esetben.

Az eredeti kérdéshez:

"A homoszexualitás tekinthető altruizmusnak?"

Miért is? Bizonyos esetekben persze lehet, de nem hiszem, hogy minden esetre ez alkalmazható.

"Tudtommal euszociális rovaroknál is altruizmusról beszélhetünk."

Valóban, de ez hogy jön a homoszexualitáshoz?

2018. júl. 5. 10:22
 10/14 dq ***** válasza:
100%

Azt tekintesz annak, amit akarsz..

Most figyelj, én azt is annak tekintem, hogy valaki csokoládé fagyit eszik, hisz így marad nekem sztracsatella.

2018. júl. 5. 14:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!