Egy vegyészmérnök mit csinál?

Élelmiszer iparban minden gyártási egységből, illetve az alapanyagokból is mintát vesznek és kismillió analízist végeznek el rajtuk. De sok más iparágakban is szükség van hasonló "laboros szakemberekre". Csak mondjuk autóiparban ragasztót analizál és nem tejet.
De pl munkavédelmis vagy környezetvédelmis is sok kerül ki közülük. Persze ahhoz továbbtanulás kell, de ehhez a hagyományos mérnöki szakhoz áll a legközelebb.

Folyamatmérnök specializációval termelésirányító lehet, vagy tervezhet üzemeket/üzemegységeket.
Anyagmérnök specialivációval műanyagokkal, fémekkel korrózióval, stb foglalkozhat termelés termékfejlesztés szintjén.
Vannak szerves/gyógyszervegyészek, akik adott esetben Phd-val kvantuum kémiával is foglalkozhatnak, és molekulákat terveznek.
Vagy szintézis utakat kutatnak, méretnővelést fejlesztenek, termelés irányítanak gyógyszergyárban...
Vagy van anlitika szakirány mit es hogyan lehet mérni, hogy lehet minőség biztosítani, statisztikailag kiértékelni. A szerves anyagok szerkezetét felderíteni...
Legalább is erre orientálódnak a képzések, de nincs kőbevésve, melyik szakiránnyal mit lehet dolgozni.

Folyamatmérmök specializációval a termelést irányítanak, pl Mol Százhalombata
Anyagmérnökök műanyagokat terveznek, fejlesztenek, gyártanak
Gyógyszeripari, aki gyógyszer fejlesztés, szintézis, gyártás
Analitikai, minőség és mennyiségi méréseket végeznek
Én gyógyszeriparban dolgozó vegyészmérnök vagyok. Én molekulákat tervezek és szintetizálok, gyógyszer gyártással nem foglalkozom. Szóval nincsen köbevésbe, hogy én mint mérnök csak gyártással foglalkozhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!