Miért nem takarítják el az űrszemetet?
"takarítsunk ki egy kis űrszemetet úgy, hogy szórjunk ki jó sokat! :D"
elolvastad egyáltalán, amit írtam?
Azt is leírtam, miért nem lesz belőle úrszemét.
Nyilván senki nem lesz olyan hülye, hogy olyan takarítógépet csináljon, ami SZÁNDÉKOSAN növeli az űrszemetet.
De véletlenül azért összejöhet.
Hmm, az űrszemétnek nekiütköző golyók visszapattannak más irányokba miközben löködik a szemetet, vagyis maguk is szemétté válnak. (Ebben azért igazuk van a hozzászólóknak.)
Ezzel viszont bármiféle fizikai golyós ütköztetéses megoldást leírhatunk a lehetőségek listájáról.
"visszapattannak más irányokba"
Akkor nem, ha a lökdösött szemétnél jóval nehezebbek.
Nyilván tudni kell, mit lökdösöl velük.
"És egyébként erre a célra használható UV sugárzásra lebomló műanyag."
Mivé bomlik le? Anyagmegmaradás!
Igaz ha nagyon apróak a részecskék a napszél is elfújja.
Lásd a Tesla autónak sem jósolnak nagy jövőt, főleg hogy a bolygóközi térben repeszt. A mikrometeorok, sugárzások, napszél és por pár éven belül alvázzá bontja le. :D
Pont erről van szó. A műanyag monomerjeire majd még tovább bomlik. Az ISS-en már a rizsszemnyi műanyag űrszemét is csak csúnya nyomot hagyna, de hogy egy szétporladt műanyag monomerjei ártsanak neki, az nonszensz.
Belinkeltem a magaslégköri robbantós NASA ötletet. Szívesen látnék hasonló aktivitást annak kritizálásában. :D
Illetve jobb ötleteket.
Csak a cincálnivaló kedvéért.
"Belinkeltem a magaslégköri robbantós NASA ötletet. Szívesen látnék hasonló aktivitást annak kritizálásában. :D"
A) A ballonok 30-35km-ig mennek fel. (Teherrel még addig sem.) Míg 150km alatt nem kering semmi.
Így 110km -nél is messzebbre ható lökéshullám kellene. Minimum atombomba de inkább hidrogén bomba szükséges.
Ennek nagyon nem örülne senki.
Be is van tiltva nemzetközi szinten...
B) Vagy rakétával fellőni robbanóanyagot majdnem a világűrig.
Sokszor és sokat.
Akkor már ugyanannyi üzemanyagból amivel kilövünk 3-5-10 ilyen rakétát felmegy a lézeres megoldás 36000km-es geostac. pályára vagy messzebb.
C) Amennyiben mégis sikerül ilyen lökéshullámot generálni az nem válogat az épp arrafelé haladó még működő és hasznos műholdakban sem.
Busted! :D
#29:
Egyetértek.
És hozzá kéne még tenni azt is, hogy megfelelő magasságú robbantás is gyarapítja az űrszemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!