Mandulaszemű magyaroknak mi lehet az oka hogy ilyen a szemük?
Nem a honfoglalás előtti időszak a megfejtés, hanem jóval utána keresendő...
A kunok és a jászok betelepítése van a háttérben. Nem véletlenül van a Jászságban jelentős számú ilyen szemű ember. Például Csányi OTP Sándor is bevallottan onnan származik, és látszik is rajta a keleti beütés.
"A kunok és a jászok betelepítése van a háttérben."
Valóban, ez is jócskán belejátszik. Lehet, hogy tényleg ez a legerősebb pont. Bár a honfoglaló magyar népesség is vegyes volt már, úgyhogy szerintem azt nem lehet ma már biztonsággal kijelenteni, hogy melyik összetevő volt a legerősebb. Illetve genetikai vizsgálatokkal valószínűleg lehetne.
"én arra gondoltam, hogy a 2. vh ban sok nőt megerőszakoltak oroszok és azok közül sokan elég keletről jöttek, ilyen lehet?"
Ismerek ilyen embert, akinek emiatt van távol-keleti beütése.
Szerintem a "régebbi ázsiai vér" (honfoglalás-kori, tatár) már bőven felhígult annyira, hogy ne jelenjen meg olyan gyakran.
Az avarokba és a honfoglaló magyarokba kisebb számba már volt mongoloid beütés,de nem jelentős egyáltalán. A később érkezett besenyők és kunok már kb.negyed mongoloidok voltak,de elég kis számban érkeztek az össz lakossághoz képest.
Aztán jött ázsiai jelleg a tatárokkal és a szovjet katonákkal is de az előbbiekhez képest kisebb mértékben.
Nagyjából ezek lehetnek az okai ha valaki mandula-szemű de teljesen magyarnak vallja magát. Pl: Csányi Sanyi erre kíváló példa,de mondhatnám még például Nagy Ferót vagy Csukás Istvánt(kunsági származású) is.
Amúgy érdemes megnézni hány magyar embernek van ázsiai vágású szeme anélkül hogy bármi egyéb mongolos vonása lenne. Meg fogsz lepődni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!