Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a furcsa jelenség miért...

Ez a furcsa jelenség miért van nekem alvás előtt?

Figyelt kérdés

Gondolom másnak is :). A lényeg, hogy elkezdek gondolkodni, viszem tovább a gondolatmenetet összefüggésekkel, de egyszer csak rájövök, hogy tök hülyeség, értelmetlen az egész. Pedig amikor még elképzeltem vagy gondolkodtam rajta, teljesen logikusnak és valószerűnek tűnt.

Pl. a gondolatmenetem vége, hogy hangszóróval teniszezek egy medencében (igen, kb ilyen hülyeségek). Pár másodpercig nekem teljesen valószerűnek tűnt, hogy ez egy normális gondolat, és pillanatokon belül meg kiábrándulok, hogy mi a francért akarok én hangszóróval teniszezni egy medencében.

Vélemények? :D

2010. jún. 13. 21:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22:55! Dettó ezt csináltam/csinálom én is :D
2010. jún. 13. 23:01
 12/13 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, miért nem kaptál választ: ez egy jól ismert jelenség. Ilyenkor a hihetőségközpont kikapcsol: rettenetesen gyorsan tudsz gondolkodni, de minden ellenőrzés nélkül. Álomban is ez megy - de, ha még félálomból felébredsz, emlékezhetsz az egészre. Általában tényleg hatalmas butaságokat gondolsz el így - de néha lehet köztük egy-egy jó ötlet is.

Agykontroll segítségével ez jobban kézben tartható - és az előző kérdésnél is: így az elalvás folyamata is nyomon követhető (nem riadsz fel közben).

2010. jún. 14. 01:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Uhh, ez szerintem is mindenkivel így van, szoktam ilyeneket én is.

Meg mikor lefekszem, olyan világmegváltó gondolataim vannak, és olyan tisztán és érthetően fogalmazok, össze tudom szedni úgy a gondolataimat, ahogy napközben sosem, de abban a pillanatban, ahogy felkelek, hogy na, ezt most leírom, mert mégegyszer úgysem jön így össze, azonnal elszáll minden. :D Kéne az agyamba egy diktafon, hogy rögzítse a jó gondolataimat alvás előtt...

2010. jún. 14. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!