Ez a furcsa jelenség miért van nekem alvás előtt?
Gondolom másnak is :). A lényeg, hogy elkezdek gondolkodni, viszem tovább a gondolatmenetet összefüggésekkel, de egyszer csak rájövök, hogy tök hülyeség, értelmetlen az egész. Pedig amikor még elképzeltem vagy gondolkodtam rajta, teljesen logikusnak és valószerűnek tűnt.
Pl. a gondolatmenetem vége, hogy hangszóróval teniszezek egy medencében (igen, kb ilyen hülyeségek). Pár másodpercig nekem teljesen valószerűnek tűnt, hogy ez egy normális gondolat, és pillanatokon belül meg kiábrándulok, hogy mi a francért akarok én hangszóróval teniszezni egy medencében.
Vélemények? :D
Nem tudom, miért nem kaptál választ: ez egy jól ismert jelenség. Ilyenkor a hihetőségközpont kikapcsol: rettenetesen gyorsan tudsz gondolkodni, de minden ellenőrzés nélkül. Álomban is ez megy - de, ha még félálomból felébredsz, emlékezhetsz az egészre. Általában tényleg hatalmas butaságokat gondolsz el így - de néha lehet köztük egy-egy jó ötlet is.
Agykontroll segítségével ez jobban kézben tartható - és az előző kérdésnél is: így az elalvás folyamata is nyomon követhető (nem riadsz fel közben).
Uhh, ez szerintem is mindenkivel így van, szoktam ilyeneket én is.
Meg mikor lefekszem, olyan világmegváltó gondolataim vannak, és olyan tisztán és érthetően fogalmazok, össze tudom szedni úgy a gondolataimat, ahogy napközben sosem, de abban a pillanatban, ahogy felkelek, hogy na, ezt most leírom, mert mégegyszer úgysem jön így össze, azonnal elszáll minden. :D Kéne az agyamba egy diktafon, hogy rögzítse a jó gondolataimat alvás előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!