Mit tanulmányoz a villamosságtan?
Figyelt kérdés
Van elektrosztatika,azt értem("nyugvó töltéstan")
Van elektrodinamika,azt is értem("áramló töltéstan"),aztán van elektromágnesesség is. Viszont a minap egy könyvlistán kiszúrtam Simonyi Károly:Villamosságtan
és Elméleti Villamosságtan könyvét. Az érdeklene mivel foglalkozik a villamosságtan,az elméleti villamosságtan. Válaszokat előre is köszönöm! 14/F
2018. ápr. 29. 15:10
1/15 anonim válasza:
A villamosságot, magyarul elektrotechnikát.
3/15 A kérdező kommentje:
Sok hülyeséget? Talán a tudományterületek közti eligazodás miatt feltett kérdés hülyeség?
2018. ápr. 29. 16:15
4/15 anonim válasza:
5/15 A kérdező kommentje:
Utolsó,köszönöm!
Utolsó előtti,ezek nem hülye kérdések,csak te azt gondolod. Nem kértem egyebet minthogy írja le valaki mivel foglalkozik ez a tudományág. Erre te provokáló módon lehülyeségeszted. Nem értem amúgy milyen hülyeségekről beszélsz. Mivel foglalkozik a szilárdtestfizika,mi az elekromos potenciálkülönbség lényege,mi a különbség az atom és kvantumfizika közt stb. szimplán fizika.
2018. ápr. 29. 16:28
6/15 anonim válasza:
És a matematikával hozzá hogy állsz? Két számot össze tudsz adni és annyi?
7/15 A kérdező kommentje:
Nem a Gauss-tétel,vagy a Maxwell egyenleteket kértem,hogy fejtsd ki hanem írd le mivel foglalkozik.
2018. ápr. 29. 16:48
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. ápr. 29. 18:24
10/15 spectator válasza:
Megleptek az ütődött válaszok. Ha Simonyit veszem példának, akkor a "villamos és mágneses terek" -kel foglalkozik az elméleti villamosságtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!