Ősrobbanás. Miből gondolják a tudósok, hogy ennek kezdőpontja egy extra sűrűségű atomi méret volt?
Sajnos én nem ismerem visszamenőleg a teljes részletességű magyarázatot, bizonyítékot, de kötve hiszem, hogy halál pontosan minden következik egyik a másikából, éppen azért mert a fizikából nincs 100 százalékos ismeretünk.
Holnap rájön a tudós társadalom egy új fizikai dologra, aztán pillanatok alatt megváltozik az ősrobbanás magyarázata.
Hányszor, de hányszor fordult ez már elő a történelem folyamán ?
Mi volt az a pont a fizikai ismereteinkben amikor azt mondtuk, hogy áhá, akkor ez ősrobbanás ?
Pár héttel az "áhá" előtt mivel magyaráztuk a dolgok menetét ?
"kötve hiszem, hogy halál pontosan minden következik egyik a másikából, éppen azért mert a fizikából nincs 100 százalékos ismeretünk."
Itt azért több dolog is van:
az, hogy ősrobbanás történt, 100% biztos.
A részleteket még lehet kutatni.
Ilyen bizonyíték pl. a háttérsugárzás és a H-He arány. Van még sok ezekből, csak a laikusok ezekkel nem foglalkoznak.
Ezen kívül az ősrobbanás után nagyon sokáig homogén volt a világ, ezért lehet egyáltalán kiszámolni, hogy mi történt.
"Holnap rájön a tudós társadalom egy új fizikai dologra, aztán pillanatok alatt megváltozik az ősrobbanás magyarázata."
Konkrétan egy szétrobbanó világot MÉG mivel lehet magyarázni?
"Mi volt az a pont a fizikai ismereteinkben amikor azt mondtuk, hogy áhá, akkor ez ősrobbanás ?"
Amikor rájöttek, hogy tágul a világ. Persze ekkor még bizonyítékok nem voltak, csak ez az egy.
"Pár héttel az "áhá" előtt mivel magyaráztuk a dolgok menetét ?"
Semmivel - akkor még nem ismerték a világ tágulását. Akkor statikus világot feltételeztek, de már ismerték a problémáit, szóval sejtették, hogy ez nem jó gondolat.
100 százalékos biztonsággal nem lehet kijelenteni semmit sem, ami ennyire régen volt.
Voltaképp mi most a végeredményt látjuk, de mint oly sok más dologban, itt sem lehet kizárni, hogy egy másik útvonalon is el lehet jutni ugyanehez a végeredményhez, csak még nem ismerjük azt a fizikát ami ugyanide vezet.
Na, mindegy én szkeptikus vagyok az ősrobbanást tekintve.
Sokszor eszembe jut a régi mondás:
- A tej élet, erő, egészség. (mondta a tudományos világ)
- Aztán egyszer valaki ezt kétségbe vonta.....
Kérdező, te tulajdonképpen miben is kételkedsz?
Mert ez valahogy nem tiszta nekem.
És akkor miben hiszel helyette?
Remélem, nem a teremtéssel akarsz előjönni, mert akkor visítani fogok.
Vérig sértettél.... :)
Én vagyok az akire a legnagyobb vérdíjat tűzték ki a vallási fórumokon.
MOST WANTED.
De még nem sikerült elkapniuk.
A teremtést már 10 évesen kizártam, azóta meg eltelt 40 év.
Na, csak arra akartam rámutatni, hogy a tudásunk fejlődésében már számtalan olyan dolog volt , amiben qrva biztosak voltak a tudósok, de egyszer valaki mást kezdett mondani, utána meg abban voltak qrva biztosak.
Csak a józan paraszti eszem nem veszi be a piciből nagy lett elméletet.
Úgy érzem valami fizikai felismerés még fog ezen változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!