Hawking nevét említhetjük egy lapon Newtonnal vagy Einsteinnel?
Fizikatörténeti jelentőségében valószínűleg nem lehet Hawkingot Einstein vagy Newton mellé rakni.
Sőt, még vannak Einstein és Hawking közt is olyan tudósok, akik szerintem igazságtalanul vannak mellőzve a populáris fizika emlegetésében.
Pl. szerintem Maxwell egyenletei voltak annyira forradalmiak és jelentősek, hogy itt kéne szerepelnie.
Hawking legnagyobb érdeme a tudomány népszerűvé és legalább részben érthetőbbé, vonzóbbá tétele az "átlagemberek" számára is. Ez is nagyon fontos és nagy érték.
Mellette persze volt nagyon sok teóriája, meglátása, ami fizikatudós körökben megérdemelte a polgárpukkasztó jelzőt, mégis igaznak bizonyult.
Meg néha mellé is nyúlt, mint Einstein is, a statikus világegyetem-képével.
Sok szempontból lehetne rangsorolni tudósok munkájának értékét, de szerintem bármelyik ilyen sántít illetve valamilyen okból nem jogos, nem fair.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!