Milyen módszerrel érdemes tanulni a biológiát, hogy minél mélyebben el tudjam sajátítani?
Májusban érettségi vizsga.
Milyen tippjeitek vannak?
Minden nap tanulom a biológiát, de ha vannak tippjeitek, szívesen fogadom.
Kedvenc témaköröm a sejtbiológia és a biokémia, de az én szintemnek (közép) az embertan és az ökológia lesz a fontos.
Én most ősszel érettségiztem emelt szinten bioszból. Nekem sokat segítettek a tanulókártyák, vagyis a Recall (Quizlet klón) writing funkciója. Ez úgy működik, hogy feldobja a fogalmat, majd neked be kell írni a hozzá tartozó definíciót, ha helyesen adod meg, akkor elfogadja helyesnek, ha nem akkor a rossz válaszok közé dobja a rendszer és addig dobja fel véletlenszerű sorrendben a fogalmakat, amíg mindre helyes választ nem adsz.
Én kérdésekbe, fogalmakba szedtem a leckéket, majd a recall-ban a writing funkcióval addig ismételgettem, amíg mindenre helyes választ nem adtam (miután átolvastam a leckét, megalkottam a kérdéseket, fogalmakat egy-két kör után már tudtam az anyagot).
Másik módszer pedig, hogy biológiából kifejezetten sok videó van fenn Youtube-on. Elindítottam egy videót és jegyzeteltem, amit mondott benne az előadó. Így egyrészt több olyanra kitért, ami a tankönyvben nem volt benne, újat is tanultam, másrészt nekem kifejezetten segített, hogy hallom és írom is.
Végül 92%-os lett az emelt biosz érettségim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!