A Föld körül keringenek aszteroidák?
Nem nagyon tudok ilyenről.
Gondolom az igen méretes Hold gravitációs jelenléte megnehezíti a stabil földkörüli aszteroid-pályák kialakulását.
Esetleg a stabil Lagrange-pontokon tudnék elképzelni ilyen kavicsokat. De nem tudok róla, hogy lenne.
Egyet találtam neked.
Az "edition pont cnn pont com/2016/06/16/us/nasa-asteroid-circles-earth/index.html" oldalon találod, csak így tudtam betenni, hogy a GYK ne tiltsa le, mint linkrövidítést.
Amúgy az űrlifthez nem kell feltétlenül aszteroid.
Persze megkönnyítené a dolgot, ha egy megfelelő kiindulási tömeg "kéznél lenne", nem kéne felépíteni.
Nézem az említett aszteroida (2016 HO3) pályáját, és nem tudom eldönteni, hogy a Nap vagy a Föld körül kering-e.
:))
#4: Nap körüli pályáról ideiglenesen befogva Föld körülire, ahogy én értelmeztem.
Stabilan ez sem tud itt maradni.
"As it orbits the sun, this new asteroid, designated 2016 HO3, appears to circle around Earth as well. It is too distant to be considered a true satellite of our planet, but it is the best and most stable example to date of a near-Earth companion, or "quasi-satellite.""
"The newly discovered asteroid 2016 HO3 orbits the sun in such a way that the space rock never strays too far from Earth, making it a "quasi-satellite" of our planet, scientists say."
"A recently discovered asteroid plays leapfrog with Earth as they both orbit around the Sun."
- orbits the sun
- they both orbit around the Sun
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!