Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy kell kiszámolni egy...

Hogy kell kiszámolni egy szabadon eső test becsapódási erejét LÉGELLENÁLLÁST IS FIGYELEMBE VÉVE?

Figyelt kérdés
Meg van adva a gyorsulás, légsűrűség, légellenállási tényező, homlokfelület és a magasság is (remélem nem hagytam ki semmit, de minden adat). A képletet és levezetést szeretném tudni. Amúgy nem házi vagy ilyesmi csak érdekel

2018. ápr. 2. 17:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10: Először is: ne sértődj meg, de a kommented vicc hátán vicc, jókedvűvé varázsolta a reggelemet! :D

Tehát, jól gondoltam, valóban az erőre gondoltál.

"úgy vettem 0 idő alatt áll meg"

Akkor a gyorsulás végtelen, és F=m*a, az erő is!

"gyorsulásnak a becsapódás időpillanatában kapott sebességet vettem"

Ilyenekért szoktak az iskolában olyat kapni, hogy kilóg a lába a naplóból. A szezont a fazonnal.

"senki se kezdje el mennyire pontatlan"

Ígérem, ezzel senki nem fog vádolni! :D

"(részben mert nincs meg minden adatom)"

A nyitó kommentben pont az ellenkezőjét állítottad:

"Meg van adva a gyorsulás, ... de minden adat"

"nem a NASA-nak számolom"

Nagy megkönnyebbülés! :D

Bocsi, de tényleg minden szavad vicc, olyan jót röhögtem.

Komolyan: éppen úgy lehetne egy átlagos erőt számolni, hogy a benyomódásokból (fékezési út) egy átlagos, kb. gyorsulást, ebből F=m*a erőt számolsz.

2018. ápr. 5. 12:21
 12/12 anonim ***** válasza:
Szóval lényegében a becsapódási impulzussal jellemzed a becsapódás „erejét”. Ez amúgy oké…
2018. ápr. 5. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!