Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az a graviton. Jó tudom,...

Mi az a graviton. Jó tudom, hogy a gravitáció kvantumja, de ez számomra nem kielégítő. Szemléletesen el lehet magyarázni?

Figyelt kérdés
Azért nem értem, mert klasszikusan (newtoni fizikában) persze el lehet ezzel intáézni, de tudjuk, hogy az általános relativitáselméletben a gravitáció nem erő, hanem a téridő görbülete, vagyis itt magának a térnek a kvantumáról van szó? Ez azért olyan triviális, hogy elintézzük azzal, mégha érti is valaki a kvantummechanikát, hogy hát a graviton is csak egy olyan részecske, mint bármi más a kvantummechanikában. Hiszen a fizikia elméletek (a kvantummechanika is) olyanok, hogy előbb definiálsz egy teret, mégha görbült is, és azon definiálod az elméletet, különféle alulfekvő geometriákhoz különféle módon lehet az elméletet megfogalmazni, akáér egymással ekvivalens módon, ezzel még az áltrel is így van ( [link] Jó azt is tudom, hogy egyelőre nincsen kvantumgravitáció, azaz graviton görbült téridőn, de a görbület elhanyagolásával Bronstein már megcsinálta 85 évvel ezelőtt a graviton elméletét, na azt valaki el tudná szemléletesen magyarázni?

2018. márc. 29. 21:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Az Iwiw-en volt annak idején, hogy valaki részegen írt... aztán szégyenkezett, amikor kijózanodott.
2018. ápr. 8. 22:04
 12/12 Mojjo ***** válasza:
@11: Gyakran megesik, de most a 8-as hozzászóló kimaxolta a dolgot :D
2018. ápr. 8. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!