Van értelme annak a kifejezésnek, hogy a "darwinizmus erkölcsi tantételei"? Ma hallottam a buszon, hogy valaki erre hivatkozott, de mivel telefonba beszélt, nem tudom, hogy milyen összefüggésben használta.
Figyelt kérdés
2018. márc. 29. 20:20
1/6 anonim válasza:
Ha kreós, akkor biztosan. A kreósok találnak ki ilyesmiket.
2/6 A kérdező kommentje:
Kreós?
2018. márc. 29. 20:58
4/6 anonim válasza:
Kreós=kreaocionista (a teremtés történetet vallja)
5/6 anonim válasza:
Az evolúcióelmélet nem tanít semmit az erkölcsről. Nem tanítja, hogy mivel a gyengének ki kell szelektálódni, ezért hagyni kell, hogy az evolúció ki is szelektálja.
Közösségi lények esetén egyébként is a (többnyire) erkölcsi elvek szerint élő csoportnak van előnye. De ezt már a játékelmélet mutatja ki.
6/6 Prokopf válasza:
Szerintem van. Valami olyasmi lehetne amit #5 is állított. A darwinizmus valamilyen kiterjesztése.
(Ilyen lehetne még pl. az értelmes lények által kifejlesztett technika szerepe azok fejlődésében - itt nem a környzethez való alkalmazkodás képessége a meghatározó evolúciós előny, hanem a környezet átalakításának képessége stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!