Létezhet több világegyetem?
Igen.
De bizonyítsd be az ellenkezőjét és megcsókolom a lábad!
Amit 'emberi aggyal nem tudunk elképzelni', az fel sem merülHET gondolatainkban.
Ha már felmerült, a fenti állítás hamis!
.
Igen, ELKÉPZELNI lehet.
Minden példa sántít, de megpróbálom.
Három másik személlyel együtt béreltek lakást. Mindegyikőtöknek megvan a maga zárt szobája, ahova a másik nem léphet be.
Így külön életteretek van, ami a másikoknak megismerhetetlen, de mégis EGY lakás lakói vagytok.
Szobátokban mindnyájotoknak külön, saját törvénye van, ám ennek milyenségéről a másik nem tud, nam tudhat semmit, hiszen oda nem mehet.
.
Még az elképzelhetetlen is elképzelhető.
Ennek alapján létezhet a Multiverzum, ám az azt alkotó külön-külön Uaniverzumok nem átjárhatók, saját törvényeik szerint élik életüket.
Tehát, ha van is több világegyetem, számunkra teljesen mindegy, ahogyan az ő számukra is.
Ennem alapján a multiverzum bármelyik univerzumának lakója mondhatja: csa egy van, az enyém.
"Vagy olyan hely, amit emberi aggyal nem tudunk elképzelni?"
2. Van ám mert elkényelmesedtünk ezen a téren és jobban szeretünk emlékezni, mint aktívan képet alkotni. (Bár ez nem ide tartozik).
1. Létezhet.
Logikailag nem létezhet, ellentmondásos fogalom.
A világegyetem minden, ami létezik, szóval ha több világegyetem lenne, akkor azok is beleszámítanának a világegyetembe, szóval mégse lenne több világegyetem.
A "multiverzum" valójában egy pontatlan és szerencsétlen kifejezés.
Persze, hogy létezhet több világegyetem.
De ez mindig is a feltételezés szintjén marad.
Egy csokor lufi a majálison a hélium palackra kötve.
Mind egy-egy világegyetem.
De sajnos egyik sem tudhat a másikról bizonyosat, mert mind zárt és önálló téridő világ.
Mi csak a saját világegyetemünket vizsgálhatjuk. Nem láthatunk ki belőle. Zárt téridő világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!