Miket sikerült lefotóznom?
Nagy zoommal rendelkező objektívvel készítettem ezeket a képeket az éjjeli égboltról.
@10:
És miért akarna valaki rövid záridővel asztrofotózni?
Azért akar valaki több képet rövidebb záridővel, hogy alacsonyabb ISO értéken lehessen fotózni, kevésbé legyen zajos a kép.
Onnan gondolom, hogy tág rekesszel lett fotózva, mert akkor a pontszerűbb fényforrásokból sugárirányú enyhe vonalak jönnének ki a képen, illetve sokan akik kevésbé értenek ilyenekhez, azt tudják, hogy tág rekesszel több a fény, szűk rekesszel meg hosszabb záridő kell, könnyebben bemozdul a kép, a Föld forgása miatt is, ez meg alig van bemozdulva, mégis látszik, tehát elég rövid záridővel lett fotózva, mégis fényesen látszik
Teszem azt, egy 4Fé lerekeszelés 16x hosszabbítja meg a záridőt. Ez minden egyéb adat ismerete nélkül nem akkora különbség, hogy emiatt a "nem fordult el a Föld" tényre alapozva bármit lehessen mondani. Főleg, hogy valójában nem tudjuk, mit fotózott. Nem tudjuk, mekkora a crop. Nem tudunk semmit. És pont ezért nem lehet a sugárirányú vonalak hiányából sem semmire következtetni. Null információval ez csak találgatás.
A kép exifje nem ad használható infókat? (Én most nem tudom megnézni.)
Ezek a képek a kész kép felnagyított változatai! :D
Tehát alapból a fotó egy kicsi világító pötty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!