Jelenleg van bármilyen bizonyíték, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban?
Az űrkőzetekben most is keringhetnek simán baktériumok.
De ez nem jelenti azt, hogy van intelligens élet rajtunk kívül is.
Baktériumokat tartalmazó meteoritokat találtak.
Arra pedig, hogy értelmes lények lennének a Világegyetem más részén is, a bizonyíték az, hogy nem jöttek ide...
,,Baktériumokat tartalmazó meteoritokat találtak."
Ezt kétlem! Nem hinném, hogy elsiklottam egy NEM VAGYUNK EGYEDÜL!!!! témájú tudományos cikk mellett... :D
,,Számomra a tér mérete a bizonyíték. Elég egoista gondolat, hogy csak mi vagyunk ilyen "szuperfejlett civilizáció.""
Igen! Az univerzum nagy! De az élet kialakulásának feltételei ismeretlenek. Ha túlságosan speciális körülmények kellenek az élet bármilyen formájának is a megjelenéséhez, akkor lehet hogy tényleg egyedül vagyunk. Teljesen ugyan olyan bolygó nincs mint a Föld!
Ha csak annyi kell, mint amiről gondoljuk, hogy elég, (víz, meleg, sugárzásmentes környezet, stb...) akkor a Jupiter Európa nevű holdján hemzsegnie kéne az életnek! Kukkantsunk be a jég alá és meglátjuk...
,,Arra pedig, hogy értelmes lények lennének a Világegyetem más részén is, a bizonyíték az, hogy nem jöttek ide..."
Ez közel sem bizonyíték! Ezer és egy oka lehet annak, hogy nem jönnek ide vagy nem vettük észre őket. Ha vannak is egyáltalán a közelben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!