Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy lerészegedés során kb....

Egy lerészegedés során kb. hány idegsejtünk pusztul el s nagyjából mennyi lehet összesen?

Figyelt kérdés
2017. dec. 30. 22:20
 1/9 Zoli780806 ***** válasza:
73%

42 db

9,765,301 van összesen

2017. dec. 30. 22:25
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
XDDDD
2017. dec. 30. 23:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy se, amúgy én 10 milliárdra emlékszem.

https://www.youtube.com/watch?v=HAWfVcb3Ho8

2017. dec. 31. 03:24
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Összetett a kérdés. Pár millió elpusztul, viszont ha egy kortyot sem iszol, akkor is pusztulnak az agysejtek. De! Újak is "termelődnek" egészen a halálunkig. Inkább úgy kell ezt elképzelni, mint egy bonyolult úthálózatot. Egyes utakat lezárnak, másokat megnyitnak. Bizonyos útszakaszok tönkre mennek, de közben építenek újakat.
2017. dec. 31. 06:09
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Igen, ez jó hasonlat. Az ember sejtjeinek zömére. Történetesen az idegsejtre nem igaz.

Amúgy még senkinek sem sikerült megszámlálnia, egy lerészegedés során hány idegsejt pusztul el. Vannak bizonyos törvényszerűségek, amelyek alapján azt látjuk, hogy az alkohol hatására pusztulnak. Szemléletesen ezt a sok éve alkoholfüggő embereknél lehet megfigyelni. De egy ember egy részegsége esetén nem lehet. Még nincs rá módszer.

2017. dec. 31. 11:29
 6/9 EagleHUN ***** válasza:

Valójában nem öli meg az agysejteket:

[link]

2017. dec. 31. 12:13
 7/9 EagleHUN ***** válasza:
#3-as videójában is elhangzik amit az előbb írtam, linkeltem!
2017. dec. 31. 12:17
 8/9 EagleHUN ***** válasza:

Agysejtek márpedig keletkeznek, az egy általánosan elterjedt régi tévhit hogy nem:

[link]

Mint minden szervünk beleértve a csontjaink összes sejtjét is kicserélődik. Ha jól emlékszem kb 7 évente teljes a kicserélődés.

Persze ez nem azt jelenti hogy az alkoholisták nem lesznek egyre hülyébbek és demensebbek, de nem az agysejtpusztulástól! A sejtek közti kapcsolati hálót zülleszti szét, zavart kelt a köztük lévő kommunikációban.

2017. dec. 31. 12:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, de csak az agy egy bizonyos részében termelődnek újak (ahogy én halottam), nem cserélődnek az egészben.
2017. dec. 31. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!