Milyen vegyi folyamat lejátszódása során avasodik meg a zsír?
Figyelt kérdés
A kérdésem az alábbi GYK-kérdés, és a rá adott válaszok elolvasása után merült föl bennem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
2017. okt. 3. 20:06
2/3 A kérdező kommentje:
Mik az oxidáció termékei?
És azok kivonhatók-e, eltávolíthatók-e?
2017. okt. 3. 20:11
3/3 anonim válasza:
A zsiradékok romlását egyrészt az észterkötésekben, másrészt az oldalláncok kettős kötéseiben lejátszódó változások okozzák. A biológiai romlásos folyamatoknál a mikroorganizmusok tevékenységéhez megfelelő táptalajra és egyéb megfelelő körülményekre (víztartalom, pH) van szükség. A kémiai romlások közül igen gyakori a hidrolízis, amelynek során szabad zsírsavak keletkeznek, növekszik a savszám, és a savas íz rontja az érzékszervi tulajdonságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!