A galambok tájékozódásuk során hány Gauss-nál térnek el eredeti úticéljuktól?
Földünknek ~0,5 G erősségű a mágneses mezője.
A kérdésem egyszerű, ugyan ekkora eltérés szükséges, vagy elég ennek a törtrésze?
Tudtommal még mindig nem tiszta, hogy a csőrük vagy a belsőfülük a fő mágneses szerv, esetleg együtt a kettő, szerintem itt még pontos adatok nincsenek az érzékenységről.
Ami kísérletről olvastam, ott a Föld mágneses terénél erősebb térrel buzerálták őket.
5W-al 15.95km távolságra 446Mhz-en adva egy csapat galamb azonnal útirányt változtatott ahogy adásra kapcsoltam.
Csupán azt nem értem, hogy több száz W-al sugároznak a különböző sávokon, és arra nem változtatják az úirányukat.
"Csupán azt nem értem, hogy több száz W-al sugároznak a különböző sávokon, és arra nem változtatják az úirányukat."
Gondolom az általános rádióforgalom olyan nekik, mint egy zaj, amiből továbbra is "kihallják" az őket érintő térerőt.
Ja és hoppá.
A Föld mágneses térerejének NINCS frekvenciája.
Az egy X érték és kész.
Lehet, hogy a Schumann-rezonanciákat venni tudják a galambok és az alapján elkerülik a viharzónákat, de ezek a rezonanciák kb. 7 és 20 Hz közé esnek.
Az általad említett, galambokat eltérítő adásod 5 nagyságrenddel van feljebb frekvenciában, szóval fura a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!