A fizikusok a modern matematika mely területeit alkalmazzák leginkább a kutatásokhoz?
Mit értesz modern matematika alatt? És hogy-hogy leginkább?
Amit talán gyakran használnak, az a mat-stat, analízis, diff-egyenletek. De van terület, ahol mátrixokkal dolgoznak, vagy vektoralgebrával, sőt, szerintem leggyakrabban a sima egyenletrendezést használják.
Mert nem használnak a fizikusok halmazelméletet a kutatásukhoz.
Meg lehet feleltetni a matematikai objektumokat halmazoknak. De köveknek és embereknek is. Mégse lesz a pi/2 se halmaz, se kő, se ember se semmi.
A matematikusok főleg halmazokat hasznáknak (bár ott sincs semmi jelentősége hogy minden objektum halmaz, csak történetileg így alakult) a fizikusok ennél sokkal absztraktabbak, és az objektumokat igyekeznek annak kezelni amik. A számokat számoknak, a műveleteket műveleteknek, stb.
1x ültem benn kvantum órán (hogy minek az rejtély), a prof lazán felírta hogy S^2 /in R^3, és ott is maradt óra végéig, szabályosan rosszul voltam.
Szóval nem használnak halmazelméletet :D egyszerű és rövid nyelv bizonyos dolgok leírására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!