Ha a világűrből közelítjük meg a Földet, mikor lehet érzékelni, hogy lefelé megyünk, nem oldalra?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy furcsán hangzik a kérdés, de biztos értitek. Sokszor láttuk már képeken, filmekben a Földet, amikor úgy látszik, hogy függőleges helyzetben van, és pl Afrika az oldalán van, a Déli-sark meg az alján. De a Földön mindenki vízszintesnek érzi a talajt, nem függőlegesnek. Hogy is van ez?2017. dec. 8. 10:52
11/13 anonim válasza:
Akkor nem értetted a lényeget. Az űrhajós addig szögben fogja látni a földet, amíg ki nem nyílnak az ereszkedőernyők, és nulláig nem fékezik az űrhajót. Ekkor már a mozgásnak csak függőleges komponense lesz, míg korábban végig vízszintes is volt. És nem azért látja szögben a földet mert íves, hanem azért mert végig egy parabola röppályán fog repülni, mint egy eldobott kő.
12/13 A kérdező kommentje:
"Amikor olyannak látszik, hogy már kevésbé gömb alakú és inkább vízszintes a táj."
Zseniális válasz, ezt kerestem, köszönöm! A többiek is zöld pacsit kaptak, mert sokat tanultam a válaszaikból.
2017. dec. 8. 22:28
13/13 anonim válasza:
érdekes téma, köszönöm hogy elolvashattam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!