Ha áll az űrben egy pingponglabda és halad felé 10m/s-sel egy pingpongütő, az ütközés után mekkora lesz a labda sebessége?
Figyelt kérdés
2010. jún. 2. 10:47
1/21 anonim válasza:
10 m/s, ha a pinponglabda tömege elhanyagolható az ütőéhez képest.
2/21 A kérdező kommentje:
Mármint akkor az ütőhöz képest 10m/s, tehát az eredeti álláshoz képest20m/s?
2010. jún. 2. 11:08
3/21 anonim válasza:
Az ütő sebessége kisebb lesz a labdáé pedig nagyobb, elvégre rugalmas ütközésről van szó.
4/21 A kérdező kommentje:
Tegyük fel h végtelen nagy az ütő tömege.
2010. jún. 2. 11:12
5/21 anonim válasza:
De az ütő tömege igen messze van a végtelentől...
6/21 anonim válasza:
akkor magához lapítja a labdát:D nagy tömeg, nagy gravitáció, végtelen tömeg....
7/21 anonim válasza:
Mitől lenne 20 méter? Az ütő nem áll meg csak lassul.
8/21 anonim válasza:
Első vagyok, most fogtam fel a kérdés lényegét. Abból indulsz ki, hogy a labda visszapattan, mert rugalmas, így felveszi a sebességet, + a rugalmasság miatt többletsebességhez jut. Érdekes kérdés, szerintem olyan 18 m/s re gyorsul, mivel ha csak ráejtesz a földön egy ütőre egy pingponglabdát akkor az nem pattan vissza az eredeti magasságába, mivel valamennyi energia elnyelődik.
9/21 anonim válasza:
"akkor magához lapítja a labdát"
Az nem lehet a gravitáció a labda kicsi tömege miatt kicsi lesz.A földön egy hangya leesik 100x-os testnagyságából semmi baja ha egy ember ugyanígy akkor kampó.
10/21 A kérdező kommentje:
A végtelent úgy értettem h túl nagy ahhoz h mérhető lassulása legyen. Nem fekete lyukra gondoltam. XD
---------
11:32: Akkor ha abszolút rugalmas lenne a labda 20 M/S-re gyorsulna fel?
2010. jún. 2. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!