Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért "csapja ki" a dió a...

Miért "csapja ki" a dió a legtöbb ember száját?

Figyelt kérdés
Azt mondják dióallergia de én bárkivel beszéltem mindenkinek a nyelve ill. szájürege megfájdul másnapra a diótól.
2017. dec. 7. 19:42
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Sose hallottam ilyesmiről.
2017. dec. 7. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Én sem hallottam még ilyenről, pedig elég sok diót fogyasztunk.
2017. dec. 7. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle allergia van a diónál. Az egyik a fehérje allergia, ami azt jelenti, hogy a többi diófélénél is előjön. A másik egy olyan anyag okozta allergia, ami a dió belének a vékony, barna héjában van benne. Most fejből nem megy a vegyület neve, de majd később megkeresem. Ettől az anyagtól könnyen meg lehet szabadulni, ha forrázod, vagy kellő ideig áztatod a diót, mielőtt felhasználnád. Nekem sebesedik a bocca belseje és megdagad a nyelvem, másnak a nyelőcsöve is, de ha leforrázom, várok vele negyed órát és leszűröm, akkor a tünetek nem jönnek elő. Aki a fehérjére allergiás, azon ez nem segít.


Rengetek anyag van neten a dió allergiáról. Olvass utána. :)


Talán ez leghitelesebbnek mondható: [link]

2017. dec. 7. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A "mindenki" kicsit túlzás a kérdésben :)

De valóban sokaknak okoz gondot.

2017. dec. 7. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Wadmalac ***** válasza:
51%

Nálam ilyen hatást néha a mák vált ki.

Ami erősen zavar, mert amúgy nagyon nem vetem meg a mákos süteményeket.

Van esetleg összefüggés?

Mákban hasonló, allergiát kiváltó anyag?

2017. dec. 8. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
A dióról csak azért tudok, mert engem is érint. A mákról nem tudok.
2017. dec. 8. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
A diónak (illetve a vékony héjának)viszonylag magas a csersavtartalma. Ez csapja ki a szádat ha sokat eszel. A csersav marja a nyálkahártyát ha sokat eszel belőle (a csersav ternészetes sav és mint ilyen az alacson PH miatt irritálja a bőrt és a nyálkahártyát). Pl emiatt nem igazán lehet komposztálni a diólevelet mivel a csersav alacsony PH-ján nem élnek meg a komposztáló baktériumok.
2017. dec. 8. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
36%
a csonthéj nélkül próbáld enni
2017. dec. 8. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A dióbélnek is van héja :-)
2017. dec. 9. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!