Miért "csapja ki" a dió a legtöbb ember száját?
Kétféle allergia van a diónál. Az egyik a fehérje allergia, ami azt jelenti, hogy a többi diófélénél is előjön. A másik egy olyan anyag okozta allergia, ami a dió belének a vékony, barna héjában van benne. Most fejből nem megy a vegyület neve, de majd később megkeresem. Ettől az anyagtól könnyen meg lehet szabadulni, ha forrázod, vagy kellő ideig áztatod a diót, mielőtt felhasználnád. Nekem sebesedik a bocca belseje és megdagad a nyelvem, másnak a nyelőcsöve is, de ha leforrázom, várok vele negyed órát és leszűröm, akkor a tünetek nem jönnek elő. Aki a fehérjére allergiás, azon ez nem segít.
Rengetek anyag van neten a dió allergiáról. Olvass utána. :)
Talán ez leghitelesebbnek mondható: [link]
A "mindenki" kicsit túlzás a kérdésben :)
De valóban sokaknak okoz gondot.
Nálam ilyen hatást néha a mák vált ki.
Ami erősen zavar, mert amúgy nagyon nem vetem meg a mákos süteményeket.
Van esetleg összefüggés?
Mákban hasonló, allergiát kiváltó anyag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!