Lehet remény az életre az univerzum halála után, ha igen akkor mi és mennyi esély van rá?
Egyrészt bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindent tudunk a világról, és minden ismeretünk helyes, azonban ez korántsem igaz. Rengeteg még a felfedezetlen dolog, és egyelőre azt sem tudni, hogy mikor és hogyan lesz vége az univerzumnak.
Illetve egyre bizonyosabb, hogy több univerzum létezik, tehát egy multiverzumban élünk, ahol akár - majd valamikor, a kellő technika segítségével - utazgathatunk is az univerzumok között. Sok még a megválaszolatlan kérdés. Miért volt az ősrobbanás? Miből jött az létre? Lehet, hogy a halott univerzumokból valami módon idővel új univerzum születik? Mint ahogy lehet, hogy a mi univerzumunk is így jött létre? Ki tudja... de van egy olyan megérzésem, hogy a világ több, mint a mi univerzumunk.
Ne siess, ráérünk még az ilyen kérdések megválaszolásával.
Az egész civilizációnk pár ezer éves, a komolyabb technikai fejlődés alig 250 éve kezdődött, a relativisztikus világképünk is csak 100 éve alakult ki, még csak most kezdjük valamennyire érteni a minket körülvevő világot.
Amiről te kérdezel, az csak sok-sok-sok milliárd év múlva lesz esedékes, addig még nagyon sok mindent, ma még elképzelhetetlen dolgokat fedezhetünk fel, új tudományokat ismerhetünk meg, és még néhányszor átalakulhat a világképünk...
És még az is lehet, hogy sok helyen tévedünk, jelenlegi csekély ismereteink alapján nem jól mérjük fel a lehetséges jövőt.
Ezzel a kérdéssel szerintem majd 1-2 milliárd év múlva kell foglalkozni, még akkor is csak elméleti szinten.
8-as!
Ez jó kérdés!
Ezen már én is sokat agyaltam. Mármint hogy nem e valamiféle "virrusok ", vagy " baktériumoknak" számítunk egy hatalmas testben. Vagyis hogy részesei vagyunk valami elképzelhetetlenül nagy gigantikus élőlénynek. Hogy máshol is van élet az szinte biztos. Egy ekkora űrbe kizárt hogy egyedül lennénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!