Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egyenírányítom a 230 volt...

Ha egyenírányítom a 230 volt AC áramot, ezután veszem a plusz vezetéket, rákötöm egy DC motor egyik sarkára, a másik sarkához hozzákötök egy drótot, amelyet egy földbe vert fém oszlophoz kötök, müködni fog a motor?

Figyelt kérdés
Elvileg kellene,mert jön a 230 volt DC áram amely átfolyik a motoron,mivel a motor másik sarkán a feszültség a földelve van, vagyis nulla, így az áram a motoron keresztül a nulla feszültségű földbe folyik
2017. nov. 13. 17:32
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Már ki is próbáltam, de csak 12 volt egyenáramról.De nem történt semmi.Ezzel a módszerrel nem müködött semmi fogyasztó.Tehát a földön át az áram nem tudott menni sehova.Van egy olyan érzésem, hogy itt közületek sokaknak a szakmájuk a villannyal kapcsolatos,és sokszor azért ijesztgetik az embereket, hogy ne nyúljanak semmihez, mert a szakmai féltékenység beszél belőlük
2017. nov. 14. 06:55
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedeves BUNKÓ kérdező!

Amikor 12V-ról próbáltad ki, akkor nyilván transzformátort használtál, ami (jó esetben) galvanikus leválasztást biztosít. Így természetesen nem fog áram folyni a föld felé és téged sem vert agyon az áram.

Kár, hogy képtelen vagy felfogni alapvető fizikai összefüggéseket, ugyanakkor a válaszokból teljesen téves következtetéseket vonsz le és alkalmazod(?) a gyakorlatban. Utána pedig megállapítod, hogy itt senki sem ért az elektromossághoz, illetve téged akar félrevezetni, megijeszteni.

2017. nov. 14. 07:52
 23/43 A kérdező kommentje:
Egy egyszerű akkumulátor töltővel végeztem.Ilyen esetben miért nem müködik?
2017. nov. 14. 08:16
 24/43 A kérdező kommentje:
A kérdés még mindig fennál.hogy akkor ha transzformátor nélkül végezném a kiséretet szimpla egyenírényítóval, akkor azt értem, hogy meg tudna rázni,ha érintkeznék a földdel, csak azt nem értem, hogy hol záródik az áramkör?Mert azt nem hiszem amit az egyik hozzászoló írt, hogy a földön keresztül záródna az erőmű földelésével ami több km re van tőlem.
2017. nov. 14. 08:20
 25/43 anonim ***** válasza:

Az akkutöltőben nincs trafó?

"földelve van, vagyis nulla"

Azért a föld és a nulla nem ugyanaz. Nullának általában a fázis viszonyítási pontját nevezzük, vagy valamilyen elektromos kapcsolás "közöspontját", amihez képest a feszültségeket (ill. potenciálokat) mérjük.

A földeléssel kapcsolatban lásd ezeket a válaszokat:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..

2017. nov. 14. 08:21
 26/43 anonim ***** válasza:

Jaj, te szerencsétlen, és ezt barátilag mondom. Itt írják, hogy Ausztráliában és Új-Zélandon 200000 km földvisszavezetéses távvezeték van.

[link]

Már írtam, hogy a földvisszavezetésnek kiterjedt irodalma van a XX. századból.

2017. nov. 14. 08:22
 27/43 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam,hogy az akku töltőben nincs trafó.De még egyértelmű, érthető válasz nem érkezett kérdésemre.
2017. nov. 14. 08:32
 28/43 A kérdező kommentje:
Ok.Majd elolvasom linkeket amikor lesz időm,amiket küldtetek,hátha megvilágosodom.Azért az embert nem kell lebunkózni, amiért nem ért valamit.Azért nem biztos,hogy bunkó, csak nem érti, mert nem volt alkalma ezeket megtudni.Lehet,hogy egyéb területen többet tudok ,mint te, de azért nem bunkóználak le,inkább próbálnám érthetően elmagyarázni.
2017. nov. 14. 10:00
 29/43 anonim ***** válasza:
Ebbe az utcába kár volt belemenned. Mi köze van az alma pirosasságának a szilva édes ízéhez? Lehetsz te József Attila feltámadva, de bármilyen szép verseket írtál, itt mégis azt adod elő, hogy egy 60 kg-nyi könyv által leírt tudományágból kihúzol egy-egy lapot, és alulról a harmadik sorról megkérded, mi ez? Aztán véleményt formálsz, hogy te ezt nem hiszed.
2017. nov. 14. 10:27
 30/43 Wadmalac ***** válasza:

"Nem hiszem,hogy a házamtól az áram visszajutna a több száz km-re levő erőmüig a földön keresztül."

A tudás helyetti hitből lehet faca Darwin-díjas halálokat produkálni.

Nem tudom, hányadik kérdés ez már, amiben nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy ilyen hiányos tudással életveszélyes feszültségekkel mókolni kimeríti az öngyilkossági kísérlet fogalmát.

Mért nem lehet egyszerűen leülni és megtanulni normálisan azt a nem túl nehéz alapvető elektrodinamikát és csak UTÁNA próbálni kitalálni kísérleteket? A hiányzó tudás birtokában ilyen hajmeresztő ötletek elő sem kerülnének.

2017. nov. 14. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!