Ha egyenírányítom a 230 volt AC áramot, ezután veszem a plusz vezetéket, rákötöm egy DC motor egyik sarkára, a másik sarkához hozzákötök egy drótot, amelyet egy földbe vert fém oszlophoz kötök, müködni fog a motor?
Figyelt kérdés
Elvileg kellene,mert jön a 230 volt DC áram amely átfolyik a motoron,mivel a motor másik sarkán a feszültség a földelve van, vagyis nulla, így az áram a motoron keresztül a nulla feszültségű földbe folyik2017. nov. 13. 17:32
11/43 A kérdező kommentje:
Hol zárodna?
2017. nov. 13. 21:35
12/43 A kérdező kommentje:
És ha e kisérletet villanyszerelő gumicsizmában végezném, szerintem nem tudna megrázni.
2017. nov. 13. 21:37
13/43 anonim válasza:
Kedves kérdező! Fogj egy vezetéket, kösd rá a fázisra, kössél rá egy diódát, a dióda másik végét fogd meg és mezítláb állj egy pocsolyába. Rögtön fogod érezni, hol záródik az áramkör!
14/43 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy villanyszerelő gumicsizma!
15/43 A kérdező kommentje:
Ok-És ha a bekapcsolást egy autóban ülve tenném meg?Akkor is megrázna?Még mindig nem értem hól záródik.Az áram a földbe menne a földelő vascsőn,én pedig nem lennék kapcsolatban a földdel...Valaki megmagyarázná érthetőbben?
2017. nov. 13. 21:46
16/43 anonim válasza:
A "föld" az erőműnél is le van földelve, meg a te házadban is.
17/43 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,hogy a házamtól az áram visszajutna a több száz km-re levő erőmüig a földön keresztül.
2017. nov. 13. 22:07
18/43 A kérdező kommentje:
AZ én házamban nincs is földelés,mert egy régi ház.
2017. nov. 13. 22:34
19/43 anonim válasza:
Akkor járnánk a legjobban, ha áram se lenne!
20/43 anonim válasza:
> "230 volt AC áramot"
> "jön a 230 volt DC áram amely átfolyik a motoron"
Ajjaj. :)
Amúgy hidd el, a válaszolók nem kitolásból adnak olyan válaszokat amilyeneket, hanem féltik a te és a családod életét. A kérdéseidből az jön le, hogy képes lennél kipróbálni, amit itt olvasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!