Poratkákat saját szemmel meg tudnám figyelni?
Én közelre tökéletesen látok, mert közellátó vagyok. Szerintem nincs olyan bogár, rovar, vagy akármi, amit kellő fény és terepviszonyok segítségével ne látnék, legalább mozogni, de poratkákat valahogy sose láttam még. De egyszerűen nem hiszem el, hogy olyan kicsik.
Például van ez a videó, ahol elvileg atkák mászkálnak a billentyűzeten:
https://www.youtube.com/watch?v=A2Ovj7PDLpA
Na, ha tényleg ekkorák az atkák, akkor nekem rohadtul látnom kéne őket, mert VICCEN KÍVÜL ha tized, vagy század ekkorák lennének, én akkor is látnám a saját szememmel. Ha ki se venném, mi az, de látnám, hogy mozog. A mozgást jól érzékeli a szem, még ha nagyon kicsi objektumokról legyen is szó. Azok az lények a videón egyáltalán atkák? Én sokkal sokkal kissebbnek képzelném őket, de még úgy is azt gondolom, hogy képes lennék érzékelni.
Itt megtalálod, "Dust mite" az angol neve a poratkának.
Pont a hangya mellet van, szerintem kb. hangyaf..nyi lehet. :) Vagy hajszál-vastagságnyi.
Szerintem egy egyedet nem vennél észre az ágyban, talán sok fénynél ha tömegesen mozognának, de még úgy sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!