Az ember kipukkad ha 2 liter víznél többet megiszik mondjuk 2.5 litert?
Én nyáron 3 liter tejet, 2-4 energiaitalt és vagy 2 liter vizet ittam minden nap. Plusz a nap végén 1 liter sört. Semmi bajom nem volt. Ez akárhogy számolom 6 liter fölött van.
De egy átlagos nap után is meg tudok inni 6 liter sört. Egyszerre nyilván nincs benned olyan sok.
2-3 liter víztől semmi baja nem lesz az embernek általában, de vízmérgezés, mint olyan, valóban létezik, és halálos is lehet. Lehet oka nagymennyiségű víz hirtelen bevitele, de a szervezet ionháztartásának felbomlása is. Ilyenkor tudtommal túl sok Na halmozódik fel, ami rossz esetben kómát, halált is okozhat. Szóval a kérdésed egyáltalán nem hülyeség.
Víz nem okoz gyomorrepedést ("kipukkanást"), de nagyon nagy mennyiségű táplálék bevitele extrém esetben okozhat, és ez is könnyen halálhoz vezet.
Hallod... Ne legyél már ennyire buta... Vagy ne játszd el... Tavaly nyáron traktoroztam, és nagyfaterral vittünk magunkkal 8-10 liter folyadékot (szóda, bubis ásványvíz, traubi, meg tonic, sima víz csak lefagyasztva jégakku volt :DDD ), és ebből az öreg 2 litert ivott csak meg, de a nap végére elfogyott minden ivólé... Persze kézmosásra nem használtuk, és a poháröblítésre is max. napi 2-3 deci szódát fröcsköltünk el... Volt, amikor fél óra állás alatt megittam majdnem 2 db 2 literes palackkal... Persze már utánna alig bírtam ki, amikor teli pótkocsival siettem befele a telephelyre, h ki ne csorogjon a kondenzvizem... :DDD
Szóval napi 8 litert is meg bír inni egy kb. 90 kilós felnőtt férfi... Nah, ezzel számolhatsz... :DDD xDDDD
Dehogy pukkad ki, a barátnőm egyszerre szokott ien 3litereket inni, poénból...;):D
Aztán persze jó teli van, de azé jókat röhögünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!