Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ember kipukkad ha 2 liter...

Az ember kipukkad ha 2 liter víznél többet megiszik mondjuk 2.5 litert?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 15:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ha valaki túl sok vizet iszik kihányja.
2010. máj. 28. 16:52
 12/31 anonim ***** válasza:
a szívet épp hogy nem.. az mindig ugyanannyi folyadékot pumpál át, sőt, ha többet iszol, hígabb a vér, kisebb erőfeszítés a szívnek.
2010. máj. 28. 17:46
 13/31 anonim ***** válasza:
Nah. Kipukkadni nem fogsz, ha túlterheled a gyomrod abból rókázás lesz. Ha elég lassan iszod ahhoz, hogy a gyomor bírja (én a fél óra alatt 2,5 litert produkálom általában), akkor igen sokat meg tudsz inni maradandó káros hatások nélkül, de 10-15 liter után (ha közben nem izzadsz mint a ló vagy fosol, tehát nincs extrém vízszükségleted, csak ülsz és iszol) meghalsz, mert túlhigul a véred.
2010. máj. 28. 19:06
 14/31 anonim ***** válasza:
Nem szabad egyszerre túl sok vizet inni, mert felhígítja a vért, és "vérmérgezést" kaphatsz, ami halálos is lehet!
2010. máj. 29. 19:08
 15/31 A kérdező kommentje:
öngyilkosoknak szép halál lenne mert elájul és nem kel fel szerintem ez fájdalmatlan halál
2010. máj. 30. 16:49
 16/31 anonim válasza:
én egyszer olvastam, hogy valami agyament amerikai vetélkedőben a nő egy csomó vizet ivott és vízmérgezést kapott... úgyhogy nem vicc a dolog...
2010. jún. 1. 07:36
 17/31 anonim válasza:
Namost. Régen Inkvizíció és rendszerváltás előtt(terror háza), vallattak is ezzel a módszerrel a túlitatással, de itt nem 2.5-4 literről beszélünk, hanem legalább 10-20 és hasonlók...(a gyomor IGEN nagy tágulásra képes amúgy) amúgy az ember alapvetően úgy működik hogy ha túl sok kerül bele valamiből TÚL sok akkor a szervezet megpróbálja kidobni magából...
2010. jún. 1. 10:12
 18/31 anonim válasza:
ezdehülyeség... amugy apa simán megiszik egy nap 4 litert :D sokat iszik.
2010. jún. 2. 18:31
 19/31 anonim válasza:
A túl sok víz felborítja a kálium-só arányt a szervezetben, azért lehet halálos. A kálium a sejtek között, míg a só a sejtekben segít a víz raktározásában. Ha ezt megborítod, akkor befolyásolod az idegrendszer működését, az meg akár szívrohamot is okozhat. Állítólag.
2010. jún. 3. 13:43
 20/31 anonim ***** válasza:
Dehogy pukkad!!! 15 kg-onként 3/4 litert kell inni (naponta), tehát lehet, hogy neked eleve többet kéne.
2010. jún. 3. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!