MI a francs lehet itt?
mondjuk hogy én megyek fénysebeség 1/10 részével és tegyuk fel "nincs a közelben" galaxis sík a terep(téridő)
és hirtelen elövarászolok egy nagytömegű valamit ami kem,ényen hajlítja a teret és elém rakom akkor azon a térhajlításon átmerk mert a g.erő még nem éert el és így a hajlított téren megyek át ami lehet hogy egy fél fényév nem???????????
és akkor a sebességem nő miközben nem is !!!!
lehetne ez az alapja az űrutazásnak??
Nekem egyszer sikerült elővarázsolni egy nagy tömegű valamit.
Még a tér is meghajlott! Űrutazás nem lett belőle, de Kovi felhívott. :-)))
21:32
Az, hogy nem tudod elképzelni, még nem jelenti, hogy lehetetlen. A papír kétdimenziós sík felületét, is a 3. dimenzión keresztül hajlítod. Ugyan így működik a tér is. Egy magasabb fokszámú dimenzión keresztül görbül.
Úgy képzeld el, mint amikor az egy asztalon fúrsz egy lyukat, ráterítesz egy abroszt, és egy részét lehúzod a lyukba. A sík egy része lejteni fog a lyuk felé.
Persze durva hasonlat, de szemléltetésnek megfelel.
A kérdésre pedig az a válasz, hogy:
Mi van?
"és hirtelen elövarászolok egy nagytömegű valamit ami kem,ényen hajlítja a teret és elém rakom akkor azon a térhajlításon átmerk mert a g.erő még nem éert el"
A tér görbületét érzékeljük gravitációként, így amint megjelenik a tömeg, vele egyszerre a görbület (gravitáció) is.
"g.erő még nem éert el és így a hajlított téren megyek át ami lehet hogy egy fél fényév nem?????? "
A térgörbület a gravitáció, így ha belépsz a görbületbe elért a gravitáció.
"és akkor a sebességem nő miközben nem is !!!! "
Mármint mihez képest?
Ha belépsz a térgörbületbe természetesen megjelenik egy gyorsulás a a görbület forrása felé.
Nagyon zavaros amit leírtál. Reggel gondold át újra.
na legyen abrosz:)
pl ha van egy abrosz ami 3m hosszúés vízszintes
akkor 3m hosszú
de ha a az abrosz közepébe teszek egy nehéz valamit akkor az lesűjed és az anyag megnyúlikés ha kicsit is de hosszab lesz!!és ha így a feluletén mennék akkor 3m+egy pici
ha megyek a térben ami legyen sík(nincs térhajlítás)
és egy messze lévő dologhoz megyek és ha pont ott ahol vagyok hirtelen meggörbul a tér akkor az a valami közelebb jön mert a tér nem tud megnyúlni(nem?)
de lesűjed és oda akkor kell az anyag így minden közelebb jön hogy megtudjon görbulni és így az a valami nem messze lesz hanem kevésbé messze???
szerintem!
de ha a tér tud nyúlni akkor mindegy!
+nem drogozom!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!